Ovo je nova Uprava Croatia banke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2012. u 15:39
Poslovnica Croatia banke / PXL

Za predsjednicu Uprave Croatia banke imenovana je Suzana Brenko, koja je na to mjesto došla s pozicije izvršne direktorice poslovanja s javnim institucijama Hypo Alpe Adria banke.

Konsolidacija poslovanja Croatia banke te promjena smjera banke prema aktivnijem sudjelovanju na hrvatskom financijskom tržištu zadatak je nove Uprave Croatia banke, koja je s današnjim danom preuzela dužnost, izvijestili su iz te banke. Po razriješenju dosadašnjih članova, Nadzorni odbor Croatia banke imenovao je 27. rujna novu, tročlanu Upravu s trogodišnjim mandatom.

Za predsjednicu Uprave Croatia banke imenovana je Suzana Brenko, koja je na to mjesto došla s pozicije izvršne direktorice poslovanja s javnim institucijama Hypo Alpe Adria banke. Novu Upravu čine još i donedavni voditelj Direkcije financijske kontrole u Hrvatskoj poštanskoj banci Stjepan Mandić te Jasminka Gregurić Matić, koja je do sada u Croatia banci vodila Direkciju zajedničkih poslova. "Zadatak nove Uprave je konsolidacija poslovanja i promjena smjera Banke prema aktivnijem sudjelovanju na financijskom tržištu Republike Hrvatske", navodi se u današnjem priopćenju Croatia banke.

Prema zadnjim, privremenim nerevidiranim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), prvu polovicu ove godine Croatia banka je završila s gubitkom prije oporezivanja u iznosu od 25,7 milijuna kuna. Prema istim podacima, stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala Croatia banke iznosila je krajem lipnja ove godine 13,18 posto, što ju svrstava među tri banke s najnižom stopom adekvatnosti jamstvenog kapitala u tom razdoblju. Prosječna je stopa adekvatnosti kapitala svih hrvatskih banka istodobno bila na razini od 20,17 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close