Ove 3 stvari određivat će koliko ćete poreza na nekretninu platiti

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2012. u 11:11
PXL

Na jesen će stići prava rješenja, a krajem godine i konačni obračun tog poreza, kao što je to u slučaju plaćanja električne energije.

Već na proljeće iduće godine građani će dobiti uplatnice koje će predstavljati akontaciju poreza na nekretninu, a iznos će biti otprilike kao sadašnja komunalna naknada, piše Jutarnji list.

>> > Porez na imovinu: Kazna za prazan stan i do 2.000 eura

Na jesen će stići prava rješenja, a krajem godine i konačni obračun tog poreza, kao što je to u slučaju plaćanja električne energije. Prema informacijama iz Vlade, Zakon o porezu na nekretnine, kako će se u konačnici zvati, bit će na dnevnom redu već za tjedan dana, potom slijedi široka javna rasprava, a njegova primjena predviđena je od 1. travnja 2013. godine.

Za određivanje poreza bit će važne tri komponente: kvadratura, starost nekretnine i zona u kojoj se nalazi, što će definirati lokalne jedinice koje i ubiru prihode od tog poreza. Pritom bi se sa stopom od dva posto oporezivale nekretnine koje nisu u funkciji, 0,2 posto plaćali bi vlasnici za stanove u kojima stanuju i 0,4 posto za one koje iznajmljuju, podsjeća list.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Ekonomski fašizam :

http://www.index.hr/vijesti/clanak/caciceve-izjave-imaju-elemente-ekonomskog-fasizma-eu-srlja-prema-klasicnom-bankrotu/644987.aspx

Ovdje se sprema povijesna pljačka hrvatskog naroda…a buda-lasti kakvi jesmo samo ćemo šutjeti dok nas crveni deru na živo [emo_palacd]

a kauč nacija samo sjedi i sjedi i sjedi i …

Kod procjene vrijednosti nekretnine će do izražaja doći kreativnost porezne uprave. U startu će procjenjena vrijednost biti 40% veća od tržišne, pa će svake godine rasti 10% ili ovisi koliko u proračunu nedostaje novaca.

Ako je netko govorio da je Hrvatska opljačkana u privatizaciji, tek sada će vidjeti šta je prava pljačka. Izgleda da nema druge nego prodati sve i iseliti se.

New Report

Close