Otvoreni Dani zagrebačkih jagoda

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2015. u 12:35
Luka Stanzl/PIXSELL

Jagode će se do 5. lipnja prodavati na više lokacija u Zagrebu te na području Zagrebačke županije. S područja Zagrebačke županije svoje jagode kupcima će ponuditi 24 proizvođača.

Dani zagrebačkih jagoda, manifestacija koja se održava 17 godina za redom, otvorena je ove subote na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

Manifestaciju tradicionalno organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija u suradnji s Udrugom uzgajatelja jagoda Grada Zagreba i udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“, a otvorenju su nazočili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

„Zahvaljujući trudu naših proizvođača stanovnici metropole i zagrebačkog prstena i ovog će proljeća uživati u domaćim i svježim jagodama“, rekao je župan Kožić pozvavši stanovnike Zagreba da svoje vikende provedu na području Županije.

Gradonačelnik Bandić predložio je da se, po uzoru na vinske ceste, u Horvatima otvore jagodne ceste čime bi se dodatno unaprijedio seoski turizam. Inače, na području Zagreba i Zagrebačke županije proizvodnjom jagoda bavi se 100-tinjak obitelji.
Jagode će se do 5. lipnja prodavati na više lokacija u Zagrebu te na području Zagrebačke županije.  S područja Zagrebačke županije svoje jagode kupcima će ponuditi 24 proizvođača. 

Komentirajte prvi

New Report

Close