Otvorena istraga nad Božidarom Kalmetom

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2014. u 11:39
Photo: Filip Brala/PIXSELL

Otvorena je istraga nad Božidarom Kalmetom zbog, kako je objavio DORH, osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela…

Otvorena je istraga nad Božidarom Kalmetom zbog, kako je objavio DORH, osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, kaznenog djela protuzakonitog posredovanja, četiri kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te tri kaznena djela poticanja na primanje mita, prenosi Večernji list.

Nakon donošenja rješenja o provođenju istrage protiv osmorice okrivljenika u listopadu 2013. godine i rješenja o provođenju i proširenju istrage protiv sedmorice okrivljenika u studenome 2013. godine, USKOK je donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv gradonačelnika Zadra.

Osnovano se sumnja da je četrnaestookrivljeni Kalmeta kao tadašnji ministar mora, turizma, prometa i razvitka a potom ministar mora, prometa i infrastrukture od 2005. do kraja 2010. godine, u Zagrebu, u namjeri stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe i druge okrivljenike, u zajedničko djelovanje povezao I. okr., državnog tajnika u navedenom Ministarstvu te predsjednika Nadzornog odbora društava Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste, II. okr., člana Uprave HAC-a a potom pomoćnika ministra u navedenom Ministarstvu, III. okr., člana Uprave HAC-a i IV. okr., predsjednika Uprave društva Hrvatske ceste a nakon toga predsjednika Uprave HAC-a, piše Večernjak.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Čovjek koji treba prvi na listu za istrage jest Mladen Bajić, primarno za sve što je trebao a nije napravio. U HRV se za vrjeme vlasti SDP otvaraju istrage HDZovaca a za vrjeme HDZ- SDPovaca. Uvijek ista priča s ping-pongom a na kraju ide po sistemu vrana- vrani oči ne kopa. Rezultat: lopovi nastavljaju a građani plaćaju.

Neki misle da nije bilo Vještica.

Ipak su mnoge žene kada su ih stavili na galge u Remetincu priznale da su Vještice.

@ mars ,

kakve veze ima Munchen sa bilo kim.

Služba radi bez obzira tko bio u Munchenu , poštujući tajming po zadatku.

ovo da nije smisno bilo bi jadno ! nije da je B K posten, prije je lopin ali malo se pocme pricat o postenjacima iz sdp-a i svemogucem pavicu i odma drugovi odgovore dimnom bombom !
nevjerovatno .
koga ce privest ako nam od predjednika poštenjaka, otac bude pozvan da svjedoci u munchenu ???

New Report

Close