Otok za bogate mlade turiste: U luksuznim šatorima za 100 eura po osobi i danu

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2016. u 09:23
Foto: Hrvoje Jelavic/Vecernji list

Nenaseljeni, napušteni i zamalo zaboravljeni otočić u šibenskom arhipelagu, koji se nekada zvao Otok mladosti, u tjednu pred nama primit će prve turiste.

Očekuju turiste isključivo dubljeg džepa. Zadovoljstvo boravaka u novoj hrvatskoj party destinaciji, pod luksuznim šatorskim krilima, stajat će u prosjeku sto eura po osobi i danu, piše Večernji list.

 Je li na Obonjanu sve spremno, nije dokraja jasno jer je prošlotjedna službena prezentacija otkazana u zadnji tren, a posjet novinara i VIP uzvanika prebačen na utorak.

Tu neugodnu činjenicu prenijeli su i britanski mediji, odakle je i jedan od investitora, glazbena kuća Sound Chanel, koja je u projektu s hrvatskom tvrtkom Gratiosus i slovenskim turoperatorom Collegium Mondial Travel. Najneugodnije su, pak, iznenađeni gosti iz inozemstva, koje je vijest zatekla u Šibeniku.

"Nije točno da ih je bilo 200, brojka je puno manja, a svi su dobili zamjenski smještaj, kojim su zadovoljni. Imali smo problema s vodom i strujom, koji će, kako jamče izvođači, biti otklonjeni do utorka, 2. kolovoza. Radovi na komunalnoj infrastrukturi pokazali su se zahtjevnijima nego što se očekivalo pri našem preuzimanju Obonjana, a nismo htjeli da itko od uzvanika i poslovnih partnera bude zakinut za komfor i usluge",  kaže predstavnik investitora Kristijan Gržetić, uvjeren da će prve prave goste Obonjan u srijedu dočekati u punom sjaju.

Prvi gosti, prema najavama, stižu iz Velike Britanije, Skandinavije i SAD-a. Obonjan ih u glamuroznim šatorima, opremljenima čak i klima-uređajima, može primiti osamsto, a već dogodine bi se kapacitet mogao i udvostručiti.

"Postojeći objekti su adaptirani, u dijelu je smješteno osoblje, dok je gostima zasad na raspolaganju samo glamping smještaj. U idućih pet godina Obonjan će dobiti i manji hotel, a u planu je i gradnja kućica na drveću, recimo. Uređen je bazen te amfiteatar za koncerte i nastupe zvijezda, ali na otoku ima više mjesta gdje se mogu odvijati razna događanja. Ove je godine investirano između 12 i 15 milijuna eura, a sve što se radi zasniva se na principima održivog razvoja. Dugoročni planovi ovise, dakako, i o reakciji tržišta", kaže Gržetić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close