Ostojić: Ne znam ništa o istrazi protiv Linića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. svibanj 2014. u 16:50
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je u Splitu izjavio kako ne zna ništa o istrazi protiv ministra financija Slavka Linića.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je u Splitu izjavio kako ne zna ništa o istrazi protiv ministra financija Slavka Linića, vezano uz medijske napise da je Ministarstvo financija višestruko preplatilo zemjište tvrtke Spačva.

"Ministar unutarnjih poslova ne rukovodi kriminslističkim istraživanjima, prema tome to pitanje nije za mene", izjavio je Ostojić novinarima nakon sastanka predstavnika Vlade sa saborskih zastupnicima i županijskim dužnosnicima o poteškoćama i razvoju Splitsko-dalmatinske županije.

Na novinarsku opasku nije li tu riječ o političkom segmentu odgovornosti, kazao je: "U političkom smislu valjda prije toga predstoji nešto drugo, a to je da se potvrde elementi sumnje".

Ostojić je rekao da se nakon najnovijih medijskih napisa, po kojima je Linić za oranicu vrijednu 6 milijuna kuna dao 33 milijuna unatoč upozorenjima Porezne uprave, nije s njim čuo "jer za to nema potrebe".

"Mi se čujemo redovno radi poslova, radi svega ostaloga", istaknuo je Ostojić, a na upit jesu li nove optužbe na Linićev račun znak da se Vlada preko medija obračunava sa svojim članovima, odgovorio je novinarima kako svoje komentare mogu zadržati za sebe. "Ne tražite da vam ja o tomu nešto komentiram", poručio je.

Novinare je zanimalo i nije li čudno da ovakve afere, poput ove s ministrom Linićem, stalno izlaze u medijima, na što je Ostojić rekao: "Moram vam reći, vi pišete svašta ponekad, i istinu što se toga tiče, prema tome što je to nešto novo". Ustvrdio je kako Vlada funkcionira.

Komentirajte prvi

New Report

Close