Ostoja traži kupca za LRH, doveo konzultante

Autor: Suzana Varošanec , 27. kolovoz 2015. u 22:00
Darko Ostoja/željko Hladika/PIXSELL

U Opatiji se očekivalo izglasavanje odluke o podjeli kompanije.

SN Holding, većinski vlasnik Liburnia Riviera Hotela, lani je imao 7,9 milijuna kuna gubitka, koji će se pokriti iz zadržane dobiti u 2004.,  odlučeno na jučerašnjoj skupštini.

Nakon toga Darko Ostoja i ključni predstavnici otputovali su u Opatiju gdje je za 17 sati bila zakazana skupština LRH-a, inače povijesnog značaja s aspekta odluke o statusnim promjenama prema kriteriju (ne)kvarnerskog hotelskog biznisa. Ne očekuju se iznenađenja, izjavio je predsjednik Skupštine Tin Dolički, i uoči skupštine dodao da će podržati protuprijedlog Udruge malih dioničara o izlistavanju na Zagrebačkoj burzi nove tvrtke LRH Hoteli Cavtat, što je u funkciji zaštite malih dioničara.

No, neslužbene najave o prodaji udjela SN Holdinga u LRH, koje su zaredale ove godine, aktualizirane su i uoči skupštine. Neslužbeno, pokrenut je postupak za traženje kupca LRH, a navodno su angažirani i strani konzultanti. Nikome se ne žuri jer nemaju namjeru jeftino prodati, kaže upućeni izvor. Interes Grada Opatije i općina koje drže kontrolni paket u LRH da prodaju udjel u novoj tvrtki čini se da će biti realiziran putem javnog natječaja. Uprava uskoro pokreće nove investicije na Kvarneru, ali doznajemo i šire – "snimaju" mete u Italiji i Francuskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close