Od sutra moguć blagi rast cijena motornih goriva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. studeni 2015. u 15:20
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

To je drugi tjedan zaredom kako cijene goriva rastu. Tako su prije tjedan dana cijene benzina porasle između 14 i 15 lipa po litri.

Cijene benzina od utorka bi mogle porasti između 8 i 9 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 10 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva.

"Prema današnjem izračunu, zbog rasta cijena derivata na Mediteranu od 0,2 do 2,65 posto u odnosu na prošli tjedan te zbog rasta tečaja dolara od 0,4 posto, cijene motornih goriva bi od sutra mogle blago rasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle poskupjeti između 8 i 9 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla poskupjeti oko 10 lipa po litri", navode iz Ministarstva.

To je drugi tjedan zaredom kako cijene goriva rastu. Tako su prije tjedan dana cijene benzina porasle između 14 i 15 lipa po litri, a dizela oko 9 lipa po litri. Tjedan prije, cijene benzinskih goriva smanjene su od 12 do 13 lipa po litri, a dizelskih za 5 lipa, što su bile njihove najniže razine u zadnjih sedam mjeseci. 

Iz Ministarstva napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close