'Povjerenik za investitore' non stop na usluzi ulagačima

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Na rapolaganju je stranim, ali i domaćim investitorima u slučaju bilo kakvih problema s domaćom birokracijom, ishođenjem dozvola, tumačenjem poreznih pravila i sličnih problematika.

Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova i koordinator Povjerenstva za internacionalizaciju gospodarstva Hrvatske potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju kako će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odrediti  jednog zaposlenika iz sektora „gospodarske diplomacije“ koji bi trebao komunicirati s investitorima. Također će biti na rapolaganju stranim, ali i domaćim investitorima u slučaju bilo kakvih problema s domaćom birokracijom, ishođenjem dozvola, tumačenjem poreznih pravila i sličnih problematika.

Naime, na taj potez su se odlučili nakon razgovora s predstavnicima uprava nekoliko hrvatskih tvrtki  u vlasništvu stranih kompanija, koje su proizvodno i izvozno orijentirane. Klisović objašnjava kako su se odlučili dati ovlast jednoj osobi u Ministarstvu vanjskih poslova koju će investitori zvati ako se suoče s nekim problemom koji ne mogu riješiti. Napominje i da su djelomično iskoračili iz uobičajenog programa rada gospodarske diplomacije, ali i objašnjava kako je sve usklađeno s drugim ministarstvima i državnim agencijama.

Također, povjerenik za investitore, je na raspolaganju 0 do 24 sata. Ako nakon njegove „intervencije“ državna ili lokalna tijela ne riješe probleme, tada će „povjerenik“ alarmirati Klisovića ili u krajnjem slučaju ministricu Pusić koja bi na užem kabinetu Vlade predstavila "sporni" problem kako bi se pokušalo pronaći rješenje.

Komentari (10)
 • Kirin
  Kirin 4:35 24.4.2014.

  Gledah ovog Joška neki dan u Dnevniku pa nemrem vjerovat! Čovjek se muči u komunikaciji (vjerojatno ima procesor 286 koji prolazi u miljeu političara). Kako samo prvi bira prvoga, posrednici će biti vjerojatno 15-orazredna ekipa i naravno iz mafijaško-reketarske stranke!

 • Frankie
  Frankie 4:13 24.4.2014.

  Po meni je nebitno hoce li biti iz SDP ili HNS. Bitno je da bude drugarica ne starija od 25 godina sa dobrim sisama i prknom i da stvarno bude ulagačima 24 sata non stop na usluzi. Biti ulagač u Hrvatskoj je iznimno stresno jer nikad ne znas sto te može zaskočit tako da drugarica mora radit na otklanjanju stresa ulagača permanentno,a nema boljeg otklanjanja stresa od izvlačenja otrova na donjoj špini.

 • antev
  antev 15:38 23.4.2014.

  Znači li ovo da se mito sada daje samo sekretaru, a onda se on brine o pravilnoj raspodjeli svim zaslužnim i svojoj političkoj stranci ili će se i dalje mito davati na svim razinama, kao i do sada?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!