Od 1. srpnja kreće nova zračna linija

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva.

Prvim letom u nedjelju, 1. srpnja, započinje prometovanje zrakoplovne tvrtke Eurowings na izravnoj liniji iz Kölna za Osijek i natrag. Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi) tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Airbus 319 kapaciteta od 144 putnika, piše Glas Slavonije.

- Nova linija rezultat je naših napora u povezivanju Osijeka s udaljenijim europskim gradovima. Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da će uvođenjem navedene linije putnici iz Osijeka imati mogućnost za nastavak svojih putovanja prema čak 23 destinacije u osam zemalja Europske unije. Cijene karata za Köln su više nego povoljne i kreću se od 39,99 eura - istaknuo je Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek.

Osim tog leta, Zračna luka Osijek s kompanijom Eurowings od prošle godine ima uspostavljenu i liniju za Stuttgart s dvije rotacije tjedno (utorkom i nedjeljom), koja zbog odlične popunjenosti i velikog interesa putnika od ove godine postaje cjelogodišnja.

S kompanijom Wizz Air prošle je godine uspostavljena cjelogodišnja linija prema Baselu, a od 25. ožujka, odnosno od početka ljetne sezone letenja, s dvije je povećana na tri tjedne rotacije, uz dosadašnje ponedjeljkom i petkom, dodan je i let srijedom.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!