Obersnel: Neočekivan, nekolegijalan i nimalo ljudski postupak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2014. u 14:05
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik riječkog SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je danas da je način na koji se premijer Zoran Milanović odlučio riješiti ministra financija Slavka Linića “neočekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski”.

Predsjednik riječkog SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je danas da je način na koji se premijer Zoran Milanović odlučio riješiti ministra financija Slavka Linića "neočekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski".

"Nisam siguran da će nakon ovoga odnosi unutar naše stranke ostati jednaki, nepomućeni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutar stranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke", istaknuo je Obersnel koji je šef moćne i utjecajne riječke organizacije SDP-a.

Dodao je kako ne osporava pravo premijera da bira i razrješava ministre, ali i ustvrdio da niti jedan premijer do sada nije postavljen ukazom nego upravo voljom svoje baze.

Obersnel je u današnjem priopćenju naveo da se takve odluke, koja se dogodila dan uoči redovne sjednice predsjedništva stranke srijedom, raspravljaju na stranačkim tijelima te da se definitivno poruke o smjenama ne šalju putem medija.

"Duboko sam razočaran kao član stranke, ali i na posve ljudskoj razini kao kolega i prijatelj obojice aktera ove priče", naglašava Obersnel.

"Kad odlučite smijeniti ministra koji je uspio u svom resoru načiniti najveći broj reformi, koji je od strane javnosti najbolje ocijenjeni član Vlade i prepoznat kao vrijedan radnik – onda, po meni, morate imati puno snažniji i jasniji razlog od nekakvih intriga i onih koji bezimeni već mjesecima udaraju po ministru financija u medijima", ističe.

Obersnel ocjenjuje da se u ovom slučaju očito radi o "dubokom nerazumijevanju, nepremostivom jazu, nepotrebnom pokazivanju mišića i izravnoj odluci premijera". "Radi se o odluci koju je donio iz meni nepoznatih razloga", dodao je.

Mišljenja je da sve dok postoje zakonom propisani postupci za utvrđivanje nečije stvarne odgovornosti, treba koristiti te postupke, provesti istrage i pričekati okončanja postupaka. "Sve suprotno tome ples je po žici koju su rastegli mediji, i to mi se ne sviđa. Što se optužbi tiče, u ovoj zemlji još uvijek istrage provode nadležna tijela a ne mediji", poručio je.

Obersnel smatra da će Linić jako nedostajati u Vladi te da osobno izuzetno cijeni Borisa Lalovca kao najavljenog budućeg ministra.

Komentari (7)
Pogledajte sve

zar i ti zete Brute reče Vojko

Kako je Obersnel razočaran gubitkom Linića, ja se osjećam melankolično kao da je Linić ‘umro’!? Tako se osjećam i kad neki veliki sportaš ili kompozitor ‘ode’, jer su mogli toliko toga još dobroga napraviti! Bio je uporni – tvrdoglavi – radoholični vizionar. Da nije bio tvrdoglav ne bi mogao ništa napraviti od protivnika. Ustrojio je fiskalizaciju, poreznu upravu ( zatekao je 50 milijardi neplaćenoga poreza), predstečajnu nagodbu. Prisilio je Bankare da smanje kamatu na švicarce.
Pao je kao svi veliki, iznutra: – kao Cezar od sina Bruta. No, u ovoj zavjeri je učestvovala i ‘Brutova majka’ Vesna P. Međutim Linić nije imao toliko grešaka kao Cezar, ali je zato imao više neprijatelja.
Imao je velikog otpora u samoj Vladi od HNS – a, a na kraju od premjera. Protivnici su mu bili: opozicija (HDZ), sindikati, trgovci, primatelji poticaja, bankari, neki poduzetnici, državni dužnici, pojedini novinari – konstruktori kaosa još od sredine devedesetih, i dr.
Spomenik mu trebaju podići zaposlenici u ministarstvu financija i svi oni koji su dobili ‘novi zdravi život’ sa predstečajnom nagodbom.

Milanović očito nije imao vremena za sazivanje Suda partije, pretvara se u malog Tita, a Vojko ne kuka radi Linićeve g..ice

Evo Vojko da osvježiš pamćenje, popis par reformi.

EPH, Dalekovod, Industrogradnja, Šegon, Merzel, Spačva, računi u Italiji… Ovo je samo na brzinu da ne tražim po Googlu.

Ali sličan sličnog brani tako da će vjerojatno skoro doći i tvoj red .

New Report

Close