Novi šef HBOR-a kupuje šest automobila

Autor: Marija Brnić , 25. kolovoz 2014. u 22:00
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Kad za 1,25 mil. kn nije uspio nabaviti četiri auta na leasing, V. Kristijan odriješio kesu.

Nabava automobila jedan je od prvih poteza novoga predsjednika Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Vladimira Kristijana.

Najprije je početkom srpnja, mjesec dana nakon što je od Antona Kovačeva Kristijan preuzeo dužnost na čelu izvozne banke, objavljen javni natječaj za najam četiriju osobnih automobila srednje klase putem operativnog leasinga bez predujma s ostatkom vrijednosti za razdoblje od pet godina. Procijenjena vrijednost nabave bila je 1,25 milijuna kuna bez PDV-a. Do isteka roka potkraj srpnja na natječaj nije, međutim, pristigla nijedna ponuda, pa je ovih dana HBOR pokrenuo novi natječaj.

Uz istu procijenjenu vrijednost same narudžbe, HBOR sada traži šest osobnih automobila srednje klase, a odustao je od leasinga, te automobile ovaj put želi kupiti. Novi natječaj bit će otvoren do 11. rujna, a iz HBOR-a objašnjavaju kako je nabava novih vozila nužna s obzirom na starost voznog parka i visoku cijenu održavanja starijih vozila. Prema podacima koji su nam dostavili , HBOR trenutačno ima 12 vozila, a jedno od najstarijih je i devet godina star Audi 6, kojeg je koristio bivši šef HBOR-a Anton Kovačev. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

HBOVP[emo_smijeh]

Nije ni čudo. Postavio ga je Maras koji je prošle godine s nekakvom novootvorenom državnom agencijom u prvih par mjeseci sprčkao 100.000 kn poreznih obveznika.
https://hr-hr.facebook.com/lokalniizbori/posts/391575810972000

To care, kupi odmah aute, visoke klase..jer kako si došao tako ćeš i otići, tu portir a ovdje direktor…kupi to…Audi A128, hebe te se ko da je to tvoja lova,

A šta biste vi da nam direktori na posal s posla i ine rute idu tramvajem ili biciklama …….. vlada i državne institucije najavljuju pojačanu potrošnju ……. daju nam primjer “TROŠITE LJUDI” da nam raste BBBBBDDDDPPPPPP

New Report

Close