Niža cijena vrtića, veće naknade za novorođeno dijete

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2018. u 10:47
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Prezentirajući najvažniji planski dokument Grada, gradonačelnik Matko Šutalo naglasio je kako je rekordno povećanje rezultat zajedničkog rada djelatnika nove gradske uprave.

S jednim glasom protiv, Gradsko vijeće Valpova u četvrtak je, bez većih primjedbi, usvojilo prijedlog proračuna Grada Valpova za 2019. godinu u visini od 124 milijuna kuna, što je najveći predloženi iznos do sada.

Prezentirajući najvažniji planski dokument Grada, gradonačelnik Matko Šutalo naglasio je kako je rekordno povećanje rezultat zajedničkog rada djelatnika nove gradske uprave, Valpovačkog poduzetničkog centra i Lokalne razvojne agencije koji su u posljednjih godinu i pol dana u provedbi imali projekte u vrijednosti od 64.787.451,64 kune, a vrijednost prijavljenih projekata za koje se tek čekaju rezultati natječaja iznosi 23.401.919,59 kuna. Također, u pripremi su i projekti teški 113,7 milijuna kuna, a u kreiranju i ovog proračuna svojim su prijedlozima sudjelovali i građani.

Sukladno prijedlogu Kluba vijećnika HDZ-a HSU-a i NL-a Jozo Piškorjanac, prihvaćena su i dva nova amandmana u proračunu koji se odnose na smanjenje cijene vrtića za 200 kuna te na povećanje iznosa za novorođenu djecu.

Naime, u sljedećoj godini za prvo novorođeno dijete u obitelji bit će isplaćena naknada od 3000 kuna, za drugo dijete 5000 kuna te za treće, i svako iduće dijete, po 7000 kuna čime će se nastojati dati doprinos ublažavanju negativnih demografskih trendova koji nisu zaobišli ni Valpovo.

Komentirajte prvi

New Report

Close