U Zablaću se otvara Nikola Resort: Projekt švicarskih ulagača sa tri hotela vrijedan 500 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 04. prosinac 2017. u 15:29
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Lokaciju je par puta obišao i glumac Brad Pitt i pričalo se da je također zainteresiran za ulaganje, što je investitorima poslužilo za promociju projekta na globalnoj razini.

Ako ne bude nekih velikih prepreka, turističko nekretninski projekt švicarskih ulagača Nikola Resort u Zablaću kraj Šibenika mogao bi se realizirati u roku od pet godina, a ovisno o konačnim željama investitora tamo će uz rezidencijalne dijelove i javne sadržaje nalaziti bar tri hotela, posvećena obiteljskom, gradskom i zdravstvenom turizmu.

Projekt vrijedan bar 500 milijuna eura u potpunosti je usklađen s Masterplanom razvoja Šibenika i GUP-om, a trenutno se radi i na urbanističkom planu uređenja (UPU), otkrio je Branko Baica, predstavnik investitora na REXPO-u u petak. Kako je poznato, projekt Nikola Resort osmislio je arhitekt Nikola Bašić, a ideja je bila razvoj novog urbanog središta s mnoštvom sadržaja za stanovnike i turiste, koje će se uklopiti u okruženje.

Lokaciju je par puta obišao i glumac Brad Pitt i pričalo se da je također zainteresiran za ulaganje, što je investitorima poslužilo za promociju projekta na globalnoj razini.

"Također, s obzirom da se radi o zaštićeno području, paralelno se radi na 10-ak studija, od geološke studije do studije utjecaja na okoliš. Zadovoljno smo razvojem projekta i suradnjom s lokalnom zajednicom kojoj smo se prvoj obratili s našom idejom i naišli na odličnu reakciju", kaže Baica. Investitori su samo u otkup građevinskog zemljišta na lokaciji do sad uložili oko 50 mil. eura. Kako se čulo od ulagača i developera na konferenciji, kupnja zemljišta najčešće je velik problem zbog neusklađenog katastra i zemljišnih knjiga te nejasnog vlasništva.

Komentirajte prvi

New Report

Close