Nikica Gabrić otvara nove klinike u Istri i Srbiji

Autor: Suzana Varošanec , 16. prosinac 2013. u 10:37
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U Beogradu vlasnik Svjetlosti ulazi u zajedničku investiciju s europskim fondom koji radi u tom gradu.

Nikica Gabrić, vlasnik klinike Svjetlost koji posluje u Hrvatskoj, BiH te Crnoj Gori, za iduću godinu najavljuje širenje s dvije nove klinike. Potvrdio je da kreće s poslom u Srbiji, te u Istri. Gabrić je dosad testirao brend kroz konzulantske usluge u Subotici, Zemunu i Prištini, no sad je dobio ponudu međunarodnog fonda.

“Žele da zajednički investiramo u otvaranje klinike u Beogradu. Riječ je snažnom i starom europskom fondu. U Beogradu je prisutan s više privatnih klinika iz drugih grana medicine. Žele da im budem partner, a vide potencijal rasta na tom tržištu”, kaže on. Dodaje da svakog mjeseca po 10-ak pacijenata dolazi iz Beograda, a primjerice pjevačica Neda Ukraden poslala ih je na desetke. Oko 30 posto pacijenata u zagrebačkoj klinici su stranci, a najviše ih dolazi iz Slovenije. Klinike u Zagrebu i Splitu ovu će godinu završiti s rastom od 10 posto. Sarajevska klinika ima rast od 20 posto, ona u Banja Luka čak 50 posto, no u Crnoj Gori rast je “mršavih” 5 posto, ali tamo nema konkurencije. “Velika je kriza u javnom zdravstvu, no nama posao cvjeta i pritom nikad nismo radili sa javnim sektorom. Ulaskom Hrvatske u EU otvara se tržište za zdravstvene usluge. Privatno zdravstvo, uz energetiku i turizam, spada u najperspektivnija područja”, tvrdi Gabrić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Biti će interesantno čuti g. Gabrića (kao bivšeg direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i sadašnjeg člana Nadzornog odbora najveće hrvatske veletrgovine lijekovima i zdravstvenom opremom) po kojim je cijenama nabavio opremu za novu poliklinike u Srbije te dali i tamo privatne zdravstvene ustanove opremu nabavljaju 30% jeftinije od onih u javnom vlasništvu????

New Report

Close