Nenad Bakić: U Hrvatskoj imamo depresivnu situaciju i krizu koja nije svjetska nego hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2014. u 17:17
Nenad Bakić (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Glavna destrukcija je nezdravi odnos između rada i kapitala”, kazao je Bakić.

U Rovinju je započela druga HR Days konferencija posvećena prepoznavanju i upravljanju talentima.

Pored više od sto stručnjaka za upravljanje ljudskim resursima na konferenciji su se našli i Igor Žonja, predsjednik Uprave tvrtke Tau on-line d.o.o. koja upravlja portalom MojPosao i Nenad Bakić, Član Uprave tvrtke SELECTIO.

„Uvijek smo slušali od HR zajednice o poteškoćama u suradnji s Upravom. To nam je dalo ideju da pozovemo parove – HR menadžere i predsjednike uprava najuspješnijih regionalnih kompanija da podijele s nama svoja iskustva i dobre prakse“ istaknuo je Igor Žonja. 

„U Hrvatskoj imamo depresivnu situaciju i katastrofalnu ekonomsku krizu koja nije svjetska nego hrvatska, a mi tu krizu nismo iskoristili za kvalitetne promjene. Glavna destrukcija je nezdravi odnos između rada i kapitala", kazao je investitor Nenad Bakić. 

Bakić je dodao da vizija uvijek daje dobar smjer u kojem treba ići te da HR struka u Hrvatskoj može ostvariti puno više: „Mi koji zapošljavamo najviše volimo mlade ljude, u njima gledamo stavove, ponekad vještine, a obrazovanje ne gledamo uopće. Pohvalno je da se obrazovni sustav mijenja. Zar nije struka ljudskih resursa upravo ta koja može biti glavni kredibilni agent promjena i komunikator koji može reći kako treba redefinirati hrvatsko školstvo?“, zapitao se Bakić.   

Prvo predavanje održala je Nadya Stefanova, Viši ekspert za upravljanje talentima i planom nasljeđivanja u tvrtki Deutsche Telekom. Govorila je o kreiranju održive strategije upravljanja talentima te citirala da 'talenti nisu ništa drugo nego kuhinjska sol, i ako ih ne upotrijebite pažljivo, mogu postati suvišni'. 

 

Komentari (14)
Pogledajte sve



Ako je situacija tako losa, zbog cega nagovara ljude da ulazu na hrvatskoj burzi?

evo još jednog financijskog maga. Daj mi molim te reci kada se kupuju dionice? Kada indexi probijaju ATH ili kada je krv na cesti?
[/quote]

Kupuje se kada se stvari mjenjaju na bolje bez obzira gdje je index. Odnosno kada se ekonomija razvija. Ekonomija nemoze rasti ako se smanjuje broj zaposlenih, to jos nitko nije uspio.

Oni koji su kupovali u US prosle godine dok su indexi probijali ATH zaradili su 30% u godinu dana. I to ako su kupili index.

Ne gospodinu Bakiću.

U Hrvatskoj imamo lopovluk, kriminalce…

Da ih nemamo, imali bi već odavno Švicarsko bogatstvo.

Pa koliko kradu na dnevnoj bazi to je ….[emo_vrtimise]


Ako je situacija tako losa, zbog cega nagovara ljude da ulazu na hrvatskoj burzi?

evo još jednog financijskog maga. Daj mi molim te reci kada se kupuju dionice? Kada indexi probijaju ATH ili kada je krv na cesti?

Napokon netko govori o stanju iodnosu rada/kapitala, te stanju “uma nacije”.

New Report

Close