‘Nemam podatke o slučaju praćenja Mladena Bajića’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. prosinac 2012. u 12:46
Mladen Bajic i Ranko Ostojic; Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da ne može govoriti o slučaju navodnog tajnog praćenja glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da ne može govoriti o slučaju navodnog tajnog praćenja glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara po nalogu bivšeg glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića jer "trenutno ne raspolaže podacima".

"U ovom trenutku ne raspolažem s podacima da bih vam bilo šta mogao odgovoriti", kazao je ministar Ostojić novinarima nakon otvaranja Četvrte konferencije Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Na pitanje novinara hoće li pokrenuti istragu, rekao je da je će odgovor na to pitanje dati Ravnateljstvo policije. 

Prema pisanju "Novoga lista", bivši glavni ravnatelj policije Oliver Grbić je prošle godine, uoči parlamentarnih izbora, naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara. Bajića i novinare policija je, navodi list, nadzirala izravnim praćenjem te izlistima telefonskih kontakata, a formalni razlog bio je curenje podataka tijekom istrage nad HDZ-om u slučaju Fimi medija.

>> Prema Grbićevom nalogu policija uhodila M.Bajića i novinare?

Komentirajte prvi

New Report

Close