Nastavljeno smanjivanje nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2015. u 14:56
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tijekom srpnja povećanje nezaposlenosti zabilježeno je samo u ispostavi Našice za 0,8 posto, dok je u ostalim ispostavama nezaposlenosti smanjena, a najviše u Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu.

U Osječko-baranjskoj županiji krajem srpnja evidentirano je 29.793 nezaposlenih osoba, što je 1,8 posto manje nego u lipnju te 14,9 posto manje u odnosu na srpanj prošle godine, podaci su osječkog Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Nezaposlenost se u toj županiji u prvih sedam mjeseci ove godine smanjivala prosječno mjesečno za 2,2 posto, pri čemu se u siječnju i veljači povećavala prosječno za 2,3 posto, a od ožujka do srpnja smanjivala prosječno za 4 posto.

Tijekom srpnja povećanje nezaposlenosti zabilježeno je samo u ispostavi Našice za 0,8 posto, dok je u ostalim ispostavama nezaposlenosti smanjena, a najviše u Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu.

Na kraju srpnja 59 posto nezaposlenih u osječkom Uredu HZZ-a čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana i njihov se udio u odnosu na isti mjesec prošle godine povećao za 2,8 posto, a u odnosu na lipanj ove godine smanjio za 0,1 posto.

U srpnju se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 2.755 novih osoba, što je 42,4 posto više nego u lipnju i 14,8 posto više u odnosu na srpanj prošle godine.

Iz evidentirane nezaposlenosti u srpnju su otišle ukupno 3.302 osobe, 3,3 posto manje nego u lipnju i 18,4 posto više nego u srpnju 2014. godine.

Zbog zapošljavanja evidenciju je napustilo 2.308 osoba, odnosno 14,1 posto manje nego u lipnju i 21,3 posto više nego u srpnju prošle godine godine.

Poslodavci su tijekom srpnja osječkom uredu HZZ-a prijavili 1.340 slobodnih radnih mjesta, 493 radna mjesta više nego u lipnju i 644 radna mjesta više nego u srpnju prošle godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, prerađivačke industrije, građevinarstva te administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

plan 21 se ostvaruje, iseljavanjem do smanjenja nezaposlenosti

Vaš link …

New Report

Close