Na širem osječkom području počinje potraga za naftom

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2018. u 09:27
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Prošle su godine u sve tri županije obavljena gravimetrijska i magnetometrijska mjerenja iz zraka te geološka i strukturno-tektonska interpretacija na temelju tako dobivenih podataka.

Dvije godine nakon potpisivanja ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina koji je s Vladom Republike Hrvatske potpisala kanadska naftna kompanija Vermilion Energy istražni radovi i fizički se sele na područje Osječko-baranjske županije.

Kako piše Glas Slavonije, Vermilion Zagreb Exploration d.o.o. kao hrvatski ogranak ove tvrtke istražuje u Slavoniji i Baranji ukupno 4695 četvornih kilometara, podijeljenih na četiri istražna polja – Drava 4 te Sava 8, 9 i 10. "Savska" se polja rasprostiru na području Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, a istražno polje Drava 4 čini sjeveroistočni dio Osječko-baranjske županije, odnosno Valpovština, područje Grada Osijeka te prema Erdutu do granice sa Srbijom, a na sjeveru cijelo područje Baranje, odosno do granice s Republikom Mađarskom. Na ovom području, uvažavajući ekološki aspekt, od ispitivanja će biti izuzet Park prirode Kopački rit te već ranije utvrđeno eksploatacijsko polje Bizovac.

Prošle su godine u sve tri županije obavljena gravimetrijska i magnetometrijska mjerenja iz zraka te geološka i strukturno-tektonska interpretacija na temelju tako dobivenih podataka, a početkom svibnja počeli su konkretni istraživački radovi na terenu "savskih" županija. Sada se, s početkom rujna, sele i na osječko područje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ili općenito svugdje, ipak je to Panonsko more!

teorija urote kaže da ja nafta u slavonskom brodu.. 😉

New Report

Close