Na sindikalnom prosvjedu u Zagrebu oko 20 tisuća ljudi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. svibanj 2013. u 13:11
Željko Lukunić/PIXSELL

Oko 20 tisuća prosvjednika okupilo se na Jelačićevu trgu na prvosvibanjskom sindikalnom skupu pod nazivom “Mijenjajte smjer”.

Oko 20 tisuća prosvjednika okupilo se na Jelačićevu trgu u zagrebu, na prvosvibanjskom sindikalnom skupu pod nazivom "Mijenjajte smjer".

Povorka prosvjednika, u kojoj su uglavnom članovi sindikata krenula je iza 11 sati s Trga Francuske Republike te Ilicom stigla na središnji zagrebački trg gdje uskoro treba početi prosvjedni skup protiv vladine politike.

Na prosvjedu će govoriti čelnici pet sindikalnih središnjica, te jedna predstavnica mladih i nezaposlenih i jedan sindikalni povjerenik.

Prije početka prosvjednog skupa okupljeni su uputili gromke zvižduke premijeru Zoranu Milanoviću i Vladi RH.

Sindikati od Vlade traže promjenu ekonomske politike i zahtijevaju napuštanje politike štednje, otvaranje radnih mjesta, očuvanje socijalne države, oporezivanje banaka i financijske industrije, kažnjavanje neisplate plaća, povlačenje Zakona o reprezentativnosti i slično.

Nakon prosvjeda, koji bi trebao trajati oko sat i pol, sindikati će organizirano vratiti kućama prosvjednike koji su stigli u Zagreb sa stotinjak autobusa iz cijele Hrvatske, dok će čelnici sindikalnih središnjica i sindikalci iz Zagreba krenuti do Maksimira, gdje prvosvibanjsku proslavu uz grah i zabavni program organizira grad Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close