Na natjecanjima se stječu dodatna znanja i poznanstva

Autor: Marta Duić , 09. srpanj 2015. u 21:59
Pobjednici Matej Vuković i Viktor Lazar

Suradnja studenata s tvrtkama.

Matej Vuković, student prve godine diplomskog studija na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu i njegov kolega Viktor Lazar su u sklopu FOI CORE natjecanja osvojio je prvo mjesto tijekom rada na poslovnom slučaju Worxa 'Izrada Web rješenja za pregled CAD datoteka'.

Kako kaže, tijekom studija je već u suradnji s kolegama sa fakulteta sudjelovao na nekoliko natjecanja i projekata gdje su se povezivali s realnim sektorom i upoznavali s tvrtkama. Ističe kako su studentska natjecanja važna za svakog studenta koji želi napredovati, prvenstveno zato jer omogućuju stjecanje iskustva u radu na stvarnim problemima iz prakse. "Ovakva natjecanja pružaju studentima priliku da uz redovite studentske obveze surađuju s tvrtkama i time steknu dodatna znanja i korisna poznanstva za daljnji napredak u budućnosti. Rješenja koja studenti izrade na ovakvim natjecanjima, svakako će im biti prednost prilikom budućeg zapošljavanja", smatra Matej Vuković. FOI Core svake godine privlači sve veći broj i tvrtki i natjecatelja.

Vuković je na natjecanju sudjelovao i prošle godine, tako da je odluka o ponovnom sudjelovanju bila laka.  "Zainteresirali su nas zanimljivi i izazovni slučajevi koje su zadale tvrtke. Dodatna motivacija bila nam je mogućnost nastavka suradnje sa tim tvrtkama i nakon natjecanja", pojašnjava Vuković.  Samo natjecanje je koncipirano tako da tvrtke zadaju poslovne slučajeve i definiraju praktične probleme koje je potrebno riješiti unutar vremena održavanja natjecanja što znači da je ideja, web alat za pregled CAD modela, proizašla iz tvrtke WORX koja je studentima zadala ovaj poslovni slučaj.

 

"Na početku smo se susreli sa poteškoćama u pronalaženju izvora i materijala koji bi nam mogli nešto više reći o zadanom problemu, budući da sličnih besplatnih rješenja gotovo i nema. Međutim kroz komunikaciju sa tvrtkom Worx i drugim timovima razmijenili smo iskustva i dobili korisne informacije koje su nam predstavljale temelj za razvoj naše aplikacije. Kvalitetnijoj komunikaciji sa tvrtkom su doprinijeli i organizatori natjecanja", kaže Vuković. U razvoju ideje, strukturiranju i definiranju načina implementacije rješenja te samoj implementaciji, sudjelovala su oba člana tima, dakle Viktor Lazar i Matej Vuković. Na samom početku zajednički su proučili problematiku slučaja te se odlučili za tehnologije, arhitekturu i funkcionalnosti rješenja. Nakon toga odredili su zaduženja i nastavili sa implementacijom rješenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close