Na Kajzerici 2015. niče Centar za promicanje poduzetništva vrijedan 30 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2013. u 11:04
G. Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Vlada je upravo dala suglasnost na Ugovor o pravu građenja centra SEECEL, zemljište ustupa Grad Zagreb

Na Kajzerici bi krajem 2015. godine na ukupno 16 tisuća metara kvadratnih trebao niknuti novi Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), investicija vrijedna oko 30 milijuna eura koja će se financirati iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije, u suradnji Ministarstva poduzetništva te Grada Zagreba koji će za potrebe projekta ustupiti svoje zemljište.

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost na Ugovor o  pravu građenja Centra koji će se sklopiti između Ministarstva i Grada, nakon što je Europska investicijska banka (EIB) odobrila 1,6 milijuna eura za izradu projekta. Kako je na današnjoj sjednici Vlade pojasnio ministar poduzetništva Gordan Maras, Vlada će također Gradu predložiti da se, zbog ozbiljnosti projekta, i prije ishođenja lokacijske dozvole potpiše Aneks Ugovora kojim će se definirati novoformirane zemljišne čestice za izgradnju, kako bi se pravo građenja moglo upisati u zemljišne knjige i katastar. 

Osnivanje Centra SEECEL dogovoreno je još 2008. godine na sastanku vlada zemalja jugoistočne Europe i Turske. Uz početno financiranje Vlade Republike Hrvatske i organizacijsku potporu Hrvatske gospodarske komore, SEECEL je započeo s radom u siječnju 2009. godine i sjedište mu je u Selskoj ulici u Zagrebu.

Centar obuhvaća suradnju osam zemalja, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske, a temeljna područja aktivnosti SEECEL-a definirana su kao razvoj učenja za poduzetništvo. Novac za rad SEECEL-a osiguran je iz sredstava EU putem višekorisničkog IPA programa i proračuna RH.

Inače, ukupna tržišna vrijednost zemljišta na navedenom području na Kajzerici iznosi oko 31 milijun kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@osi3
Ova ustanova je fakultet upravo za to, nastavak školovanja za one koji žele znati više.

u hrvatskoj mogu samo učiti kako se uništava poduzetništvo i poduzetnici ubijaju u pojam.

New Report

Close