Na jesen kreće gradnja tvornice u kojoj će se proizvoditi dijelovi za Airbus i Boeing

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2019. u 11:49
FOTO: Zagrebačka županija

Među 20 najboljih na razini Hrvatske prema ukupnom prihodu i neto dobiti poduzetnika s područja Zagrebačke županije nalaze se gradovi Velika Gorica, Samobor i Sveta Nedelja te općina Stupnik.

Prema najnovijoj analizi Financijske agencije (Fina) Zagrebačka županija je prema ukupnim prihodima poduzetnika u 2018. godini zauzela visoko drugo mjesto, odmah iza Grada Zagreba.

"Još 2001. krenuli smo s intenzivnom gradnjom i opremanjem naših poduzetničkih zona. Danas, gotovo 20 godina poslije, pokazuje se da je ova naša mjera bila itekako ispravna što potvrđuju i posljednji rezultati Fine prema kojima se Zagrebačka županija zahvaljujući ostvarenim prihodima poduzetnika, koji uglavnom posluju u zonama, nalazi odmah iza Zagreba. Dodatno ohrabruje to što broj investicija i dalje raste, a već na jesen u poduzetničkoj zoni u Jakovlju kreće gradnja tvornice u kojoj će se proizvoditi dijelovi za Airbus i Boeing, a očekuje se i otvaranje 600 novih radnih mjesta. Vjerujemo da će prihodi poduzetnika i dalje rasti", kazao je zagrebački župan Stjepan Kožić, a prenosi lokalni.hr.

U Zagrebačkoj županiji je u 2018. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, poslovalo 8589 poduzetnika s 60.182 radnika, što je u odnosu na prethodnu godinu rast broja zaposlenih za 6,3 posto. Ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 54 milijarde kuna, što je 10,6 posto više u odnosu na prihod iz 2017. godine. Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 5646 kuna odnosno 4,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. U odnosu na poduzetnike u drugim županijama, prema ostvarenom ukupnom prihodu poduzetnici Zagrebačke županije na drugom su mjestu, dok su na trećem mjestu prema produktivnosti rada mjerenom neto dobiti po zaposlenom i prema produktivnosti rada mjerenom ukupnim prihodom po zaposlenom. Prema broju zaposlenih Zagrebačka županija je na četvrtom mjestu, a prema broju poduzetnika na petom mjestu u zemlji.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close