'Na djelu je pokušaj neprijateljskog preuzimanja Badela'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta i ministar gospodarstva u bivšoj vladi Tomislav Panenić kazao je u petak kako je u Hrvatskoj na djelu pokušaj neprijateljskog preuzimanja Badela na štetu države i malih dioničara.

"Ako imamo tvrtku koja laže ministra, koja obmanjuje javnost, koja radi protivno hrvatskim interesima kada su mene napali, ja sam osjećao da sam im neprijatelj, kada napadnu državu onda možemo isto tako reći da su nam neprijatelji, a to upravo imamo na slučaju Badela", rekao je Panenić nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

Ročište za glasanje o planu predstečajne nagodbe, podsjetio je, zakazano je za 23. veljače, sljedeći četvrtak, a cijeli plan se, tvrdi, bazira na pokušaju da tvrtka Meteor uz pomoć Uprave Badela dođe do većinskoga udjela u Badelu i time kontrolira poduzeće.

"Njihov plan ulaganja uključuje 139 milijuna kuna koji su otkupili od banaka po diskontiranoj cijeni za par milijuna kuna i dodat će još 51 milijun kuna i ukupno će imati preko 50 posto kapitala. I zato u planu i stoji da će izvršiti denominaciju postojeće vrijednosti dionica na 10 kuna. Ako pogledate povijesno ta dionica je jednom vrijedila 960 kuna, bit će oštećeni i država kao državna tijela kao najveći dioničari, bit će oštećeni mali dioničari", rekao je Panenić.

Zatražio je da se da još jedan pokušaj Badelu. "Da dobijemo puno bolje uvjete, ako to i bude Meteor ali makar da ide sa stvarnim kvalitetnim ulaganjem jel' za šezdesetak milijuna kuna preuzeti većinski udio u Badelu to je preuzimanje", poručio je.

Komentari (18)
 • Brandy
  Brandy 10:28 21.2.2017.

  „Tko se mača laća, od mača i pogiba!“
  Ako misliš da se možeš skrivati i uživati u anonimnosti, najprije moraš biti pismen (vrhunac su praomoćne sucke presude).
  Ako misliš da će te netko ozbiljan ozbiljno shvatiti, moraš pored pismenosti biti i pristojan (u dupetu, … njihove prljave hemeroide smrdite do bola.).
  Ako misliš nekome nešto spočitavati, moraš prvenstveno biti ti (i tvoji) „čisti“, i pred samim sobom i pred…
  Ako se misliš i dalje skrivati, nikako ne smiješ ovako furiozno reagirati, (zašto bi ti tako bezobrazno reagirao ako se to tebe ne tiče, u ime nekog drugog?).
  Ako misliš da sam fulao, dođi kod svojih starih kolega k nama na Žitnjak, na kavu, ako misliš da ti se neće cijeli Žitnjak smijati!
  „Sve se zna što je i kako je: svako djelo dođe na vidjelo.“

 • Pongy
  Pongy 19:20 20.2.2017.

  Prohujalo s vihorom! Da Bog da ih zamela mecava!

 • Pongy
  Pongy 19:18 20.2.2017.

  Hebes marice daluce i ostale kad su to potpisali!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!