FOTO: MORH za 314 milijuna kuna oprema HV, potpisani ugovori s hrvatskim proizvođačima

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2019. u 13:51
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

MORH pomaže i aktivno sudjeluje u razvoju i promociji Hrvatske obrambene industrije.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske potpisalo je ugovore o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Hrvatske vojske s 34 hrvatske tvrtke koje proizvode vojnu opremu, pružaju usluge i izvode radove u ukupnoj vrijednosti od oko 314 milijuna kuna, koja je oko 32 milijuna kuna veća u odnosu na 2018. godinu.

Ugovori s hrvatskim proizvođačima predstavljaju značajan doprinos hrvatskom gospodarstvu i pokazuju kako Ministarstvo obrane nije samo potrošač, već generator razvoja i promotor hrvatskih proizvoda. Također, MORH pomaže i aktivno sudjeluje u razvoju i promociji Hrvatske obrambene industrije i kroz međunarodne bilateralne aktivnosti, a između ostalog kroz Stalnu strukturiranu suradnju Europske unije (PESCO) i kroz NATO savez.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga, član Odbora za obranu Hrvatskog sabora Josip Đakić, direktorica Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić te predstavnici hrvatskih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close