Mlađi brat ministra zdravlja postao šef Atlasa

Autor: Marija Crnjak , 17. prosinac 2014. u 16:07
Tomislav Matija Varga. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Ljetos nije uspio ući u upravu HPB-a jer nije udovoljavao kriterijima, sada je imenovan šefom Uprave Atlasa.

Tomislav Matija Varga, brat ministra zdravlja Siniše Varge koji ljetos nije uspio ući u upravu HPB-a jer nije udovoljavao kriterijima, imenovan je ovih dana za predsjednika uprave turističke agencije Atlas, zamijenivši na toj poziciji Ivana Gadžu. U turističkom sektoru su iznenađeni jer Tomislav Matija Varga nema prethodnog značajnog iskustva u turizmu, ako se izuzme sklonost hedonističkim putovanjima po unutrašnjosti Istre, o čemu je svojedobno izvještavao na svom Facebook profilu te tako zaradio interes javnosti.  

Kako stoji na stranicama Hanfe, nadzorni odbor društva Atlas na sjednici održanoj  08. prosinca donio je odluku kojom opoziva Ivana Gadžu , te imenuje Tomislava Matiju Vargu na čelno mjesto turističke agencije čiji je najveći pojedinačni vlasnik Agrokor. Inače, Varga je dio karijere proveo baš u Agrokoru, koji ga je delegirao i u članstvo radne skupine za poglavlje Poljoprivreda i ruralni razvitak u procesu pregovora s Europskom unijom, no dobar dio karijere bio je u nekretninskom biznicu, prvo u Ingri, potom kao predsjednik uprave Erste Immorenta, te kasnije kroz članstvo u NO Quaestus nekretnina. 

Baš u vrijeme nesuđenog transfera u upravu HPB-a brat ministra zdravlja objavio je status o vikendu provedenom u Istri, gdje se između ostalog susreo s bračnim parom Tedeschi.  

"Kakav vikend, večera u Rovinju, bicikliranje oko Rovinja, jedrenje do Medulina, tuna koju je pripremio masterchef Adam Kanner, ručak u Brtonigli, večera s Majom i Emilom u Momjanu, kušanje vina u Rossiju, degustacija maslinova ulja u Crasizzi i na kraju ručak u vinariji Fakin u Motovunu. Vikend u Varga stilu", pohvalio se tad Tomislav Matija Varga koji je nakon kritika javnosti blokirao profil.

Komentari (10)
Pogledajte sve

državne tvrtke i postoje kako bi tzv. “rotirajući kadrovi” vječito imali izvor fotelja.

to je najuspješniji produkt jugo-samoupravljanja – ljudi koji se ničim ozbiljno ne bave doživotno osigurani foteljama punih povlastica, a bez ikakve odgovornosti. takva bogomdana mjesta ne postoje ni na zapadu ni na istoku, ta dembelija je čisto jugoslavenski izum, a opstat će dok god je državnih kredita, sve drugo može propasti ali fotelje rotirajućih kadrova ne smiju trpjeti.


Ono što je činjenica je da Todorić ne postavlja ljude po političkoj podobnosti.

Točno. Ali postavlja “političke” ljude po ekonomskoj (koruptivnoj) podobnosti. Postavljaju se ljudi/djeca direktno povezana s izvršnom vlasti, obično iz sektora u kojem koja firma već posluje.
Dakle to je dobro za njega (i za mene kod npr. Atlasa gdje imam neku siću dionica), ali nije dobro za zemlju tj. sve nas.
Što se propadanja tiče, uprave se mijenjaju kao čarape, strategija se slabo provodi, guske u magli što se tiče kanala prodaje (internet)…


Propadanje Atlasa ovime dobiva dodatnu akceleraciju.

I na nižim razinama u Atlasu se zapošljavaju djeca ministara i doministara. Tko zna zašto?!

potpuno si u krivu. atlas je daleko od propadanja…

Ono što je činjenica je da Todorić ne postavlja ljude po političkoj podobnosti. Ako se čovjek “malo” progurao, jedino sto mogu reci je da tako danas svijet funkcionira – zalosno ali istinito. Zabij noz u leđa prije nego ga zabiju tebi.

New Report

Close