Ministarstvo financija izdaje dvije nove tranše obveznica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2014. u 17:26
Ministar financija Slavko Linić; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministarstvo financija plasiralo je dvije nove tranše državnih obveznica ukupno vrijedne 1,15 milijardi eura, koje će biti izdane u ponedjeljak, 10. veljače.

Ministarstvo financija plasiralo je dvije nove tranše državnih obveznica ukupno vrijedne 1,15 milijardi eura, koje će biti izdane u ponedjeljak, 10. veljače, pokazuju podaci s mrežnih stranica Zagrebačke, Privredne i Raiffeisen banke.

Novo zaduženje države na domaćem tržištu provest će se izdanjem treće tranše državnih obveznica uz valutnu komponentu dospjeća 2019. godine vrijednom 500 milijuna eura i drugom tranšom obveznica uz valutnu komponentu dospjeća 2024. godine u iznosu od 650 milijuna eura.

Tranša petogodišnje obveznice izdaje se uz kupon od 5,375 posto i prinos do dospijeća od 5,12 posto, dok se tranša desetogodišnje obveznica izdaje uz kupon od 5,75 posto te prinos do dospijeća od 5,77 posto.

Interes investitora je očito bio popriličan, navode iz Raiffeisen banke, budući da je ukupni iznos izdanja od 1,15 milijardi eura značajno premašio planirani iznos od oko 785 milijuna eura.

Dodaju kako povećanje izdanja na 1,15 milijardi eura nije bilo sasvim neočekivano, te da je potražnja bila veća.

Prema podacima Zagrebačke banke, Privredne banka Zagreb i Raiffeisen banke, knjiga upisa za nove obveznice zatvorena je u srijedu, 5. veljače, datum izdanja je 10. veljače, dok je planirano uvrštenje novih papira na Zagrebačku burzu 12. veljače.

Državi početkom idućeg tjedna, 10. veljače, dospijeva obveznica vrijednosti 650 milijuna eura.

Komentari (14)
Pogledajte sve

@milijunasu, niti si školovan, niti imaš mozga, niti pripadaš hrvatskom puku.Običan si dešperani zgubidan, a morti si i pritajeni zločinac[emo_plazi]

@milijunas – gadno je kad nekog peru kompleksi! Odi van (na istok) ili potraži stručnu liječničku pomoć. Puno prekodrinskih primitivaca (i fašista) također pati za Srboslavijom i za onim što nije njihovo….



@milijunasu, tebi stvarno nedostaje češnjaka.A dobar je i protiv uroka.

bar imam mozga za razliku od goveda koja su godinama glasovali za zločinačku organizaciju i doveli se do kopanja po kontejnerima i iz dana u dan ostajali bez posla,stoga možemo zaključiti da u hrvatskoj ima više domaćih životinja koji imaju pravo glasa od nas školovanog hrvatskog puka 😉 neka im je sretan taj njihov tisućljetni san u kojem kopaju po kontejnerima,plaču svaki dan po tv,u kukaju ili kaj već više ne rade,tražili su neka sada gledaju i uživaju,.
[/quote]
Ovo ću ti reći mamlazu,jednom zavavek, trubilo kmersko: Govedo ti je onaj tko te napravio tako glupog i zadrtog i nezadovoljnog.Idi bre da se lečiš

Ova Vlada radi odlicno…

@ Frenkie ,

naravno da ova Vlada radi odlično.
Toliko nas malo radi a svi žive dobro.
To je i cilj , sa što manje rada osigurati blagostanje.
Da je nekome loše u Lijepoj Našoj sigurno bi se bunio.
A za dignute kredite , koga briga .
Kada krediti dođu na naplatu nas i “naših” političara više neće biti a našoj djeci neka Bog pomogne.

New Report

Close