Ministar Goran Marić se pohvalio: Država će od samo 4 tvrtke zaraditi više od pola milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2018. u 08:39
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je revidirala listu tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku.

Vlada je revidirala listu tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku. S nje je uklonjeno 11 tvrtki, a među obrisanima su i Autocesta Zagreb-Macelj, Bina-Istra, Brijuni rivijera, Brodarski institut, Luka Vukovar i "Đuro Đaković". Na listu su vraćeni ACI i Croatia Airlines. Potrebna im je, kažu, dokapitalizacija i restrukturiranje.

Tim je povodom u Dnevniku Nove TV gostovao ministar državne imovine Goran Marić.

Na pitanje o listi strateških tvrtki koje su ispale s popisa  koje su to tvrtke koje će u prdaju, rekao je. "Bilo je potpuno neprirodno da su neke uopće na listi. Iracionalno je bilo da tvrke koje nisu u vlasništvu Republike Hrvatske budu na popisu strateških tvrki".

Ministar Marić otkrio je i što će se dogoditi sa četiri hotelska trgovačka društva u vlasništvu države (Hoteli Maestral Dubrovnik, Club Adriatic, Jadran Crikvenica, Hoteli Makarska). 

"Samo za ta četiri trgovačka društva bio je plan prethodnih godina uprihodovati 100 milijuna kuna, tako je bila i pripremana privatizacija. Neke sam odluke poništio, da bi mogla pripremiti sustavnu revalorizaciju vrijednosti i jasan, transparentan natječaj, u kojem se ne zna unaprijed kupac, kao što se to dosad znalo. To je rezultiralo time da će od ta četiri trgovačka društva prihod u državni proračun biti veći od pola milijarde kuna, a ulaganja veća od milijardu kuna. Samo na ta četiri trgovačka društva", rekao je Marić.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Bolje 500 milijuna nego 100…

**pohvalil se sa pola milijarde kuna? pa to je ko da hrenovku baciš u haustor

Da li narod čini i definira(jednim dijelom) Državu?
Da li tom logikom i narod zarađuje od prodaje Državnih firmi?
Gdje mogu tražiti dio kolača?

Da,da,zaradit će,na što će taj novac potrošiti,na mobitele i automobile.Nema veze što imamo puno siromašnih,za političare sami su krivi za siromaštvo,bitni su mobiteli i automobili.

New Report

Close