Ministar Dobrović spreman zatvoriti ventile rafineriji u BiH

Autor: Saša Paparella , 14. lipanj 2016. u 21:59
Ministar Slaven Dobrović/Ivica Galović/PIXSELL

Dobrović je najavio da će Hrvatska taj stav zastupati i na sjednici međudržavne komisije.

Hrvatska se protivi odgodi modernizacije naftne rafinerije u Bosanskom Brodu, zbog čijeg onečišćenja zraka Brođani trpe već godinama, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u utorak u Slavonskom Brodu, izrazivši pritom spremnost da se, bude li potrebe, zatvore ventili na transportnom cjevovodu.

"Radi se ozbiljno na tome da se problemu onečišćenja zraka stane na kraj jer to je ozbiljan međudržavni problem. Rafinerija nije jedini onečišćivač u ovom području, ali je najodgovornija. Tehničko rješenje je poznato i jednostavno. Hrvatska će se usprotiviti ideji o najavljenoj odgodi modernizacije", rekao je Dobrović uoči tematske sjednice saborskog Odbora za zaštitu okoliša o kvaliteti zraka na području Slavonskog Broda i planiranoj modernizaciji rafinerije.

Dobrović je najavio da će Hrvatska taj stav zastupati i na sjednici međudržavne komisije, koja će o problemu onečišćenja raspravljati u četvrtak, naglasivši kako je izostanak očekivanog rješenja za problem onečišćenja zraka za Hrvatsku signal i za konkretnije poduzimanje mjera.

Komentirajte prvi

New Report

Close