Milanovićev govor na ProInvestu trajao je 30 minuta. Trebao je čitati s papira, ali nije

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2013. u 15:06
Zoran Milanović; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Vlade obratio se danas poslodavcima na zagrebačkom ProInvestu. Što ćemo zapamtiti?

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obratio se danas poslodavcima na zagrebačkom ProInvestu, i to govorom koji je trajao 30-ak minuta. 

Iako je najprije rekao kako će govor čitati s papira, vrlo je brzo zaboravio na tu svoju odluku, pa se njegov govor na trenutke činio pomalo zbunjujućim ljudima oko njega. 

Milanović je između ostalog obećao 2.000 novih radnih mjesta do kraja godine.

Evo nekih od izjava koje su se danas mogle čuti od Milanovića:

"Obećavali smo malo, ali prije svega rad i red, ustvari prvo red kao uvjet za veći rad i više radnih mjesta. To je bila srž naših predizbornih obećanja, ako ih tako mogu nazvati"

"Pokazali smo jasnu opredljenost za pomoć godopdarstvu. Smanjili smo zdravstveni doprinos za dva postotna poena i tako gospodarstvu ostvarili oko 2,5 milijarde kuna, zakonom smo omogućili oslobođenje od plaćanja poreza na dobit i reinvestiranu dobit."

– "Znamo da to sve nije dovoljno međutim to sigurno nije porezna presija, a kamoli porezni teror. Bez novca nema oporavka, financiranja tekućih poslovanja i novih ulaganja."

– "U četiri godine krize investicije u Hrvatskoj pale su za više od 40 posto. To je ključni uzrok krize, ali i ključ gospodarskog oporavka. Upravo zato smo sve svoje snage usmjerili u stvaranje uvjeta za nove investicije."

– "Radimo na jačanju javnih investicija i poslovne klime te rušenju prepreka privatnim investitorima. Ja sam političar i nema tog političara koji ne bi htio da se te stvari odvijaju same od sebe jer mu to utječe na rejting i posao kojim se bave"

– "Donijeli smo jedan od najpoticajnijih zakona za nove investicije s posebno izdvojenim potporama za novo zapošljavanje od 3 do 9 tisuća eura i još većim iznosima za ulaganje u manje razvijenim regijama"

– "Javni sektor je toliki koliki je, smanjivat će se, a država će ostati monopolist samo tamo gdje je riječ o krucijalnim resursima".

– "Naš ključni problem je što nismo dovoljno štedjeli u dobrim vremenima da bismo pokrili socijalne i druge troškove u krizi".

– "Moramo poticati one jake, štititi one slabije jer onoga tko je slab nećete učiniti jakim tako da ubijete onoga tko je jak. Na kraju će obojica biti slabi".

– "Jedan od ključnih problema je niska stopa zaposlenosti, a ne nezaposlenosti".

– "Nismo davali obećanja i govorili bit će lako i bit će tek tako".

– "Ono što nas je zadovoljavalo 1995. godine, danas nam se u ekonomskom smislu čini kao dječji osmijesi, kao davno zaboravljena bolest".

– "Do kraja godine u planu nam je otkočiti 15 projekata vrijednih gotovo milijardu eura koji bi trebali zaposliti dvije tisuće radnika".

– "Deset godina nije se događalo ništa. U ovoj situaciji, naročito uoči ulaska Hrvatske u Europsku Uniju  i da ne radimo ništa, nešto bi se dogodilo".

 

Komentari (9)
Pogledajte sve

Očekivao sam da će nabrojati više od 500 raznih poreza i drugih davanja kojima privlače domaći i strani kapital .

Bolje bi bilo da je čitao s papira, izgledao bi pametnije. Ove neke njegove iz glave izjave su “prepametne” za normalne ljude. ….Koji lik, stvarno smiješan, pa koga on može izvući iz krize…komedija…

Ja sam mali poduzetnik,i samo su nam natovarili još gomilu nekih nameta,a šta imamo od oslobađanja poreza na dobit kad dobiti ni nemamo.Nemam volje ni nabrjati za šta su nam sve oteli pare u zadnjih godinu i pol.

Kako jadno dobro nije reka da cim ih izaberemo na lokalnim izborima sve ce otkocit odma po objavi rezultata izbora,ali bilo bi ipak preprozirno.Ovo je zato mudro politicki jer se do kraja godine nitko nece sjecat sto je ovaj Mesija obecao na dan Sv. Dujma.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-porucio-do-kraja-godine-otkocit-cemo-projekte-u-vrrijednosti-od-gotovo-milijardu-eura/676432.aspx

New Report

Close