Medora otplatila dugove iz predstečaja

Autor: Marija Crnjak , 03. listopad 2017. u 15:34
U Medora Auri Family Beach Resor uložili su više od 15 milijuna eura / PD

Kompanija objavila da je spunila preduvjete za okončanje predstečajne nagodbe.

Medora hoteli i ljetovališta, turistička kompanija u Podgori objavila je da je prijevremeno podmirila obveze Društva iz predstečajne nagodbe prema Ministarstvu financija i svim ostalim vjerovnicima u potpunosti. Time su postignuti preduvjeti za okončanje predstečajne nagodbe. Prijevremena otplata obveza izvršena je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz namjenskog kredita Zagrebačke banke u visini od 4,53 milijuna eura, s rokom otplate na 10 godina, izvijestili su iz kompanije koju je prošlog ljeta u potpunosti preuzeo investicijski fond Agram invest, nakon dva ciklusa ulaganja od oko 150 milijuna kuna u bivše Hotele Podgora.

Agram invest u Medora Hotele ušao je potkraj 2015. s početnih 9 mil. kn, čime je stekao 900.000 dionica kompanije koju je tvrtka Novodom Luke Kaića bio kupio u predstečajnoj nagodbi. Novodom je prilikom okončanja predstečaja tada još Hotele Podgora dokapitalizirao s 22,5 milijuna kuna, a Kaić se obvezao provesti ulaganja od barem 112 milijuna kuna. Ubrzo je za to pronašao nove partnere za ulaganje, odnosno konačno i nove kupce. Nakon prošlogodišnje adaptacije hotela Medora Auri Family Beach Resort, u koji su uložili više od 15 milijuna eura, Medora u 2018. godini planira nastaviti ulaganje u dva preostala hotela te kampa.

Ova je godina za tvrtku konsolidacijska, s ulaganjem najviše u osposobljavanje kadrova, a jedan od ciljeva je produljiti sezonu na minimalno sedam mjeseci. Medora zapošljava oko 60 stalnih radnika i 200-tinjak sezonaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close