Kako bi svoje goste upoznao s organizacijom rada i procesom pripreme hrane, McDonald's u Hrvatskoj otvorio im je svoja vrata.
238milijuna
kuna bili su prihodi McDonald'sa Hrvatska 2011.
Narednih desetak dana svi koji to žele organizirano mogu posjetiti McDonald'sovu kuhinju i vidjeti kako se prave njihovi popularni sendviči i salate. U McDonald'su time žele pokazati da je njihova hrana, koju često smatraju nezdravom, kvalitetna i zdravstveno ispravna te sigurna. Kako kažu, to jamče brojni certifikati, a upravo je McDonald's prvi u Hrvatskoj uveo HACCP sustav te surađuje isključivo s dobavljačima koji garantiraju vrhunsku kvalitetu. Među tim dobavljačima tek je 20 posto hrvatskih, jer nisu svi mogli zadovoljiti stroge uvjete koje McDonald's propisuje, ali niti konkurirati cijenom. Stoga je većina dobavljača iz Europe. "Meso i peciva dobavljamo iz Austrije, no svježe povrće za sendviče i salate dobavljamo od hrvatskih proizvođača. Fragaria i Dukat, koji nas opskrbljuje mlijekom, najveći su nam od ukupno šest hrvatskih dobavljača", priča nam Pavel Pavliček, član Uprave i operativni direktor tvrtke Globalna hrana koja je nositelj franšize McDonald's za Hrvatsku.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Bilo bi zanimljivo znati kako posluju njihovi fransizeri u svijetu i koji su uvjeti fransize jer tako posluju i u Hrvatskoj…
Svi glavni dobavljači strani. Kako KFC može meso od Vindije? Samo što KFC ima samo par malih restorancica.
Pa zar u Samoboru više nema obrta za izradu proizvoda od plastične mase? Njihovi krumpiri bi mogli biti dovoljno veliki, kao i pecivo. Onda bi morali uvoziti amo meso s argentinskih pašnjaka, a i DIOKI bi postao rentabilan.
Uključite se u raspravu