Matić: Registar je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti

Predrag Matić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL) Predrag Matić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Matić je poručio časnim braniteljima da ne strahuju od uhićenja ako prijeđu granicu čime ih se straši.

- Braniteljske udruge i zadruge koje se bave proizvodnjom najljepša su i najbolja priča branitelja nakon Domovinskog rata. Branitelji pokazuju da nisu za "staro željezo" i da su itekako korisni članovi društva – kazao je danas u Rijeci za obilaska Božićnog sajma braniteljskih udruga ministar branitelja Fred Matić dodajući da je rad najbolja mjera terapija.

Na sajmu u Rijeci 30 braniteljskih udruga, zadruga i pojedinaca izložilo je autohtone proizvode, od suhomesnatih proizvoda i sireva do maslinova i bučina ulja, meda, vina, rakije i suvenira.

Sajam je po drugi put u Rijeci organizirala Poljoprivredna braniteljska zadruga Silos u suradnji s Udrugom zagrebačkih branitelja Vukovara čiji je predsjednik Damir Jašarević sa zamjenikom gradonačelnika Rijeke Miroslavom Matešićem i ministrom Matićem danas posjetio sajam. Ministar Matić kazao je da očekuje da ekološki, zdravi i kvalitetni proizvodi braniteljskih udruga nađu svoje mjesto i u turističkoj ponudi te je najavio skoro predstavljanje braniteljskih zadruga, također u Rijeci, turističkom gospodarstvu.

Komentirajući aktualne rasprave o skoroj objavi Registra branitelja ministar Matić kazao je da je Registar branitelja najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti i da služi na čast svim hrvatskim baniteljima dodajući da će biti "na čast" i onima kojima tamo nije mjesto.

Za one koji se protive objavi registra, moguće i zato što su na popis stavljali one koji se ondje nisu smjeli naći, kazao je da vrijedi poslovica "Svak se češe ondje gdje ga svrbi".

- Ako je braniti svoju zemlju dopušteno svim zemljama i građanima svijeta, to vrijedi i za časne hrvatske branitelje koji su branili svoju domovinu – kazao je Matić poručujući časnim braniteljima da ne strahuju od uhićenja ako prijeđu granicu čime ih se straši.

Komentari (1)
  • miami
    miami 10:25 16.12.2012.

    Slovenci su nabrijani za hapšenje……/ šalim se/.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve