Martina Dalić: Neću podnijeti ostavku! Zbog čega mislite da sam izgubila povjerenje partnera?

Photo: Marko Prpic/PIXSELL Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirala je posljednje događaje oko mailova o Agrokoru. Ponovila je ono što je rekla i na na Odboru za gospodarstvo iz veljače ove godine, da je njezina veza sa Šavorićem nikakva. Premijer Plenković komentirao je u petak najnovije događaje, a uoči sastanka vladajuće koalicije koji je zakazan za 11 sati.

"Moja veza sa Šavorićem je nikakva. Upoznala sam ga ukontekstu onog što sam govorila, da se u analizi inzalaženju rješenja angažiraju nezavisni stručnjaci", ponovila je u petak potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Na novinarsko pitanje da je s njime blisko surađivala kazala je da "biti s nekime ne govori ništa o povezanosti".

"Imam dnevno mail korespondenciju s mnogim ljudima, u u kontekstu problema, imam korespondenciju tisućama mailova, održavam je s četiri email adrese", rekla je Dalić, a prenosi N1.

Zašto je i na Saborskom odboru za Agrokor rekla da je "veza s njim nikakva"?, upitana je Dalić.

"Jer je pitanje na Odboru bilo drugačije... Stvari se vade iz konteksta, time se hrane najniže strasti, tome se pridaje značenje kojega nema... Bilo bi mi zanimljivo vidjeti sadržaj vaših mailova, sigurno bi i za mene i za javnost bilo zanimljivih stvari za hranjenje tih najnižih strasti. Želim također reći da bi se tako nešto moglo učiniti s korespondencijom bilo koje osobe", govori Dalić.

"Neću podnijeti ostakvu. Zbog čega mislite da sam izgubila povjerenje partnera? Sastanci se redovito održavaju jer se razgovara oko svih tema. Tema koja je sad zauzela medijski prostor potvrđuje sve ono što smo već rekli - da sam glavni autor zakona, da sam razgovarala sa stručnjacima koji mogu pomoći", rekla je Dalić.

Kazala je i da joj nije problem što sve provjerava DORH.

"Ako bilo tko od službenih institucija ima što provjeriti, meni nije nikakav problem. Radila sam na nalaženju rješenja za najveću krizu koja je Hrvatsku pogodila od osamostaljenja. Imala sam malo vremena, nije bilo vremena za kojekakve procjene, javne rasprave, eraspravu... U vremenskom okviru koji je definiran onime što se objektivno zbivalo Vlada je kreirala zakonodavni okvir i predložila ga Saboru da popuni prazninu ako se taj sustav suoči sa stečajem. Zakon o kojem govorimo je potvrđen od Ustavnog suda, jedan je od najprovjeranijih zakona na inozemnim sudovima."

Za SMS-ove koje je Ivica Todorić poslao predsjednici kaže: "Ono što sam ja imala prilike vidjeti jest apsolutna krivotvorina, izmišljotina, uradak za koji ne bih mogla naći drugi opis."

Kazala je to potpredsjednica Vlade Martina Dalić nakon predstavljanja rezultata novog GEM istraživanja na temu "Što Hrvatsku i dalje čini (ne)poduzetničkom zemljom?" HUB-a i HUP-a, održanog na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Podsjetimo, portal Index.hr u srijedu je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicma i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda o pripremi lex Agrokora, a među sudionicima prepiske pojavilo se i odvjetničko društvo Šavorić.

Na snimci iz veljače ove godine, kad je Martina Dalić pred saborskim Odborom za gospodarstvo odgovarala na pitanja zastupnika o Agrokoru, izjavila je da je ona glavni autor "Lex Agrokora", a kazala je i da je njezina veza sa Šavorićem 'nikakva'.

Premijer Plenković komentirao je u petak najnovije događaje, a uoči sastanka vladajuće koalicije koji je zakazan za 11 sati.

'Danas ću vidjeti koalicijske partnere, nakon sastanka ćemo o tome davati izjave.

Sve se ovo događa kad se mora finalizirati nagodba o Agrokoru, u sljedećih 60 dana. Zašto su mailovi izašli baš sad... i kad primam nagradu za Europski govor godine', kaže Plenković.

'Ta grupa je postavljena na inicijativu Mosta', rekao je premijer o skupini koja je radila na izradi lexa.

Komentari (33)
 • hasenfefer
  hasenfefer 22:39 15.5.2018.

  Kirin


  Hdzsdp je zločinačka partija čije obije frakcije treba dezintegrirati, a protagoniste prepustiti pravosuđu!

  Još jednom.
  HDZ i partneri = SDP i partneri

  Svi koji su koalirali s njima su jednako krivi kao oni jer su im to dopustili.

  Jedino živi zid nije bio na vlasti i u koaliciji. Što ne znači da bi bili drukčiji od ovih.

  Neka riješe korupciju i otpuste korumpirano pravosuđe imaju moj glas. Zagrebački bedak svakome da šansu dok me ne zahebe.

  Kirin naivan si kada misliš da će pravosuđe koje je postavio HDZ-SDP da će ikog osuditi.

  Ne zaboravimo korupciju u zemljišnim knjigama i katastru gdje se nastavlja pljačka privatnog vlasništva.
  Korumpirani suci, odvjetnici i nigdje ih čovjek ne može prijaviti da te neko u Hrvatskoj zaštiti.

 • ZgLob
  ZgLob 12:06 14.5.2018.

  http://www.seebiz.eu/struju-u-crnoj-gori-najcesce-kradu-bogati/ar-175199/ [seebiz.eu]

  kod nas navedena skupina uglavnom krade sve redom

 • DemiZon
  DemiZon 9:41 14.5.2018.

  ***Haznfifi, evo Kirin ti je rekao sve jednom rečenicom…a i miami…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!