Razmatramo uvođenje predmeta ‘poduzetništvo’ u srednje škole

Autor: Danijela Jozić / VLM , 24. siječanj 2013. u 15:40
Photo: Marijan Susenj/Pixsell

“Predmet ‘poduzetništvo’ u srednjim školama bi se uveo do kraja mandata, navjerojatnije u trećem i četvrtom razredu”.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je "da Vlada razmišlja o uvođenju predmeta 'poduzetništvo' u srednjim školama, navjerojatnije u trećem i četvrtom razredu".

"Razmatramo uvođenje predmeta 'Poduzetništvo' u srednjim školama i sigurno ćemo imati takav predmet u školama do kraja ovog mandata", izjavio je Maras  gostujući na panelu "Hrvatska i investicije u 2013." u organizaciji VERN-a.

'Cilj nam je da podupremo poduzetništvo u ovom društvu, s obzirom da se samo 15 do 20 ljudi prema istraživanjima izjašnjava da žele biti poduzetnici, za razliku od SAD-a gdje više od 50 posto ispitanika žele postati poduzetnici", objansio je Maras.

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Odlicna ideja tim vise sto znamo sto se podrazumjeva pod poduzetnistvo u Rvata.Znaci slizan uz politiku,sto blize oltaru,kupujes po kunu,ispod banka,na mala vrata. Znam jednog sto bi bio idealan predavac i koji bi mogao predavat ovaj predmet vrhunski.Jedini je problem sto u Hrvatskoj nista vise nije ostalo za poduzest. Nasi poduzetnici su sve vec poduzeli i ostavili nam opljackanu Hrvatsku. Ostalo je jos samo da joj i ime promjenimo u Kraljevina K-rvatska i misija je ispunjena.

O gdje je plod od vašeg slavnog sjemena,
i da li kojim rodom krvca vaša rodi!
Jer roblje još smo, snijuć samo o slobodi,
dok smrt je blizu gluha našeg plemena!

A kukavan je Hrvat novog vremena,
te pušta da ga stranac k stalnoj smrti vodi.
Ne opiruć se klanju — krotko janje — hodi
i ne zna zbacit groznog ropstva bremena.

a s čime vi to razmišljate ?

Poduzetnik u ovako nesređenom i pokvarenom društvu?
Ne preporučujem nikome svome.

Ma sramota…Zele odgajati nasu djecu da budu neoliberalni kapitalisti i da im novac postane sve u zivotu, da gaze preko drugih do sto veceg profita. Odurni su.

Prvo ih hoce pretvoriti u homoseksualce a sada i u pohlepne okrutne kapitaliste. Fuj…

New Report

Close