Maras: Preuzimanje Mercatora veliki uspjeh Agrokora, ali i hrvatskog gospodarstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. lipanj 2014. u 14:56
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ocijenio je danas kako je preuzimanje slovenskog Mercatora veliki poduzetnički uspjeh Agrokora, ali i hrvatskog gospodarstva.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ocijenio je danas kako je preuzimanje slovenskog Mercatora veliki poduzetnički uspjeh Agrokora, ali i hrvatskog gospodarstva.

"To je veliki uspjeh hrvatskog gospodarstva, ali prevenstveno Agrokora. Čestitam i Agrokoru i Ivici Todoriću, koji je postigao veliki poduzetnički uspjeh, proširio svoju kompaniju na regionalno tržište i stvorio regionalnog lidera u maloprodaji", kazao je Maras.

Smatra da će koristi od toga imati i sektor malog te srednjeg poduzetništva, kao i drugi domaći poduzetnici jer bi s jakim nacionalnim trgovačkim lancem iza sebe mogli lakše doći do potrošača.

Zbog toga "mislim da će to biti veliki efekt i na naše poduzetnike", kazao je Maras, odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Poduzetnički impuls 2014.

Konzorcij prodavatelja Mercatora objavio je u četvrtak da su ispunjeni svi uvjeti za zaključenje prodaje 53,12 posto dionica Mercatora najvećem hrvatskom koncernu. Agrokorovim preuzimanjem Mercatora stvorit će se najveći trgovački lanac u središnjoj i istočnoj Europi, s godišnjim prihodima od oko 7 milijardi eura.

Komentari (5)
Pogledajte sve

kako-je-maras-o-todoricu-govorio-dok-je-bio-u-opoziciji-a-kako-govori-sad

“Netko im je dao mogućnost da govore i oni govore.
Oslobode se i svašta pričaju.
Jadni ljudi”, odgovorio je tada Todorić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-maras-o-todoricu-govorio-dok-je-bio-u-opoziciji-a-kako-govori-sad/757194.aspx

ako je uspjeh onda je isključivo todorićev. sad bi se ove neznalice šlepale.

zašto se maras izjašnjava o ovoj temi? kakve to ima veze s njime?!?

Kakve veze ima Maras sa bilo čime ?

To je jedan od največih lažljivaca u SDP+HNS Kukuriku Vladi .
Što više obečava obrtnicima i malim poduzetnicima njima je sve gore i ima sve više zatvorenih tvrtki i obrta.

A sada sprema i obrtnicima plaćanje PDV-a prema fakturiranom , a ne prema naplaćenom.

New Report

Close