Prije bi s drugog kata na glavu skočio nego što bi Vlada odustala od tog zakona

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2015. u 13:06
Foto: Marko Prpić / Pixsell

“Mi štitimo interese građana, a te banke su na njima zaradile milijarde i milijarde kuna.”

Nakon što su banke najavile podizanje tužbe protiv hrvatske Vlade u slučaju izglasavanja zakona u konverziji kredita iz švicarskih franaka u eure, ministar Gordan Maras komentirao je kako banke samo štite svoje interese.

– Mi štitimo interese građana, a te banke su na njima zaradile milijarde i milijarde kuna. Nama je interes građana puno veći od interesa banaka – rekao je Maras te slikovito dodao:

– Prije bi s drugog kata na glavu skočio nego što bi Vlada odustala od tog zakona, piše Večernji list.

I ministar financija Boris Lalovac oštro je komentirao moguću tužbu  poručivši da Vlada štiti svoje građane, a da će odluka uskoro stupiti na snagu.

 –  Kada su građani preplaćivali kamate, tada se nisu bunili.  Kada su milijarde kuna odlazile u te zemlje, od 2008. do 2014. kada je Hrvatskoj najteže bilo, kada je grcala, otišlo je osam milijardi kuna iz džepova građana, tada se te iste središnjice nisu bunile. Sada nek nazovu svoje matice u Milano ili Austriju i kažu: "Halo, moramo vratiti novac nazad" – rekao je Lalovac i naglasio:

– Nije pametno tužiti zemlju u kojoj žive i rade. To nije pametno nikome, pogotovo ako se zna da žive od hrvatskog proračuna. Plaćamo 10 milijardi kuna tim bankama. Uredne smo platiše. Nije pametno ići protiv vlastitog naroda i zemlje. Mislim da prvi put trebaju poslušati glas naroda – zaključio je ministar financija.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Od ove lažljive vlade i toga zakona neće biti ništa , to je svima jasno.

Taj smješni zakon će past na Ustavnom Sudu.

Zbog toga apeliram na dežurne lječnike iz Vrapča da spase život čovjeku i pruže mu adekvatnu terapiju.

ovaj Maras je pravi šahovski skakač

Meni se čini da je on već pao na glavu s velike visine…

Neka uzme za ruke Bandića, pa prije skakanja na glavu neka se skupa zapale na Jakuševcu.

Ekološki je.

New Report

Close