Malološinjska Jadranka namjerava graditi igralište za golf na Cresu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2016. u 08:23
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Za oba projekta izrađene su stručne podloge i studije utjecaja na okoliš, a za treći predloženi projekt, izgradnju vodenog parka i kampa na otoku Krku, u koje bi ulagao GP Krk, dokumentacija nije završena pa se on još neće razmatrati.

Primorsko-goranska županija primila je prijedlog Jadranke iz Maloga Lošinja za izmjenu županijskoga prostornog plana radi izgradnje igrališta za golf na otoku Cresu te prijedlog vlasnika ribogojilišta u uvali Velom boku na Cresu za proširenje kapaciteta, o čemu će raspravljati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine, najavio je na sjednici u četvrtak župan Zlatko Komadina.

 Odgovarajući na vijećničko pitanje na današnjoj sjednici Županijske skupštine, Komadina je rekao da iz gospodarskog sektora dolaze inicijative, ali treba razmotriti njihovu prihvatljivost i opravdanost budući da bi se u prostornom planu zbog takvih zahvata morala mijenjati namjena prostora.

 Za oba projekta izrađene su stručne podloge i studije utjecaja na okoliš, a za treći predloženi projekt, izgradnju vodenog parka i kampa na otoku Krku, u koje bi ulagao GP Krk, dokumentacija nije završena pa se on još neće razmatrati.

 Županijska skupština prihvatila je danas rebalans proračuna po kojem se povećava za gotovo 17 milijuna kuna ili 2,2 posto, na ukupno 797,9 milijuna kuna. Komadina je rekao da je taj rebalans vjerojatno posljednji kojim proračun raste s obzirom na najavljene izmjene zakona. Dodao je da je riječ o tehničkom rebalansu, da sedam milijuna kuna pripada porastu poreza na dohodak te da su pojačane stavke kao što su produženi boravak učenika, prehrana u školi, asistenti u nastavi, ravnomjerni razvitak i pomoć goranskim općinama za razne projekte.

 Na pitanje o kritici oporbe po kojoj se proračun ne izvršava potpuno, nego se novac prebacuje iz godine u godinu, župan je odgovorio da se svaki proračun izvršava od 95 do 98 posto. Smatra da se zakoni neodgovorno mijenjaju jer se, primjerice, jedanput na godinu mijenja porez na dohodak te je zato teško planirati izvršenje proračuna. Lani je plan prihoda bio ostvaren 99,9 posto, rekao je Komadina.

Komentirajte prvi

New Report

Close