FOTO: Luka Rajić otvorio svoj distributivni centar vrijedan 150 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak, Poslovni.hr/H , 06. listopad 2015. u 12:02
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Radi se o greenfield investiciji iz vlastitog kapitala, a gradnja centra trajala je 9 mjeseci.

Luka Rajić i premijer Zoran Milanović su danas svečano otvorili novi logističko distributivni centar RALU logistike u Rugvici vrijedan 150 milijuna kuna o čemu je Poslovni dnevnik već pisao.

Radi se o greenfield investiciji iz vlastitog kapitala, a gradnja centra trajala je 9 mjeseci.

Luka Rajić, vlasnik RALU-a, kazao je kako je i ova investicija korak prema tome da postanu regionalni lider u logistici. Najavio je se daljnje širenje ovog centra, ali i gradnju sličnog objekta u Srbiji.

Tvrtka RALU Logistika otvorenjem novog logističko-distributivnog centra vrijednog više od 150 milijuna kuna u utorak je u Rugvici kod Dugog Sela obilježila 25. godina poslovanja, a tom je prilikom premijer Zoran Milanović istaknuo važnost takvih investicija za gospodarstvo Hrvatske.

Novi logističko-distributivni centar RALU Logistike u potpunosti je financiran privatnim kapitalom, kojom se osigurava, kako su istaknuli predstavnici te tvrtke, najsuvremenija vlastita infrastruktura za pružanje najkvalitetnije logističke usluge u hladnom lancu u Hrvatskoj i šire.

"U 25 godina RALU Logistika izrasla je u vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u hladnom lancu, danas raspolaže s više od 170 suvremenih kamiona hladnjača i zapošljava više od 300 djelatnika u Hrvatskoj i Srbiji, a 65 posto prihoda ostvaruje na tržištima ostalih zemalja u EU", kazao je na svečanosti predsjednik Uprave RALU Logistike Zvonimir Šćurec.

Centar se sastoji od najmodernijeg skladišta površine 11.500 četvornih metara i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 četvornih metara, dok je skladišni kapacitet veći od 10 tisuća paleta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu te obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi i tzv. cross-dock te prostor za komisioniranje površine veće od 3.000 četvornih metara.

Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i praonica kamiona, stanica za točenje goriva te parkiralište za kamione transporta i distribucije, a u Centru se zapošljava i 200 novih radnika čime se ukupan broj zaposlenih u RALU Logistici penje na 550.

Vlasnik RALU Logistike Luka Rajić je kazao da je tom investicijom iznos njegovih ulaganja u RALU Logistiku premašio 400 milijuna kuna. "Ponosan sam što sam omogućio zapošljavanje ljudi, zahvalan sam i vjerujem u daljnji razvoj našeg poslovanja", poručio je Rajić, dodajući da se dan otvaranja ovog centra poklopio s datumom 5. listopada 1990. godine, kada je kao mladi poduzetnik otvorio transportnu kompaniju RALU Transporti.

"Slavimo 25 godina uspješne kompanije zbog ljudi, jer je kompanija jaka koliko su jaki njezini zaposlenici i partneri, koje pozivam da i dalje stručno, pouzdano i možda i brže nego do sada trče", istaknuo je Rajić. "Sretan sam što sam investirao i u Hrvatsku i u ovaj centar i vjerujem u povrat investicije, jer Hrvatska je apsolutno zemlja koja će imati održiv rast te pozdravljam svakog kolegu investitora koji se tu odluči ulagati", poručio je Rajić. 

 Predsjednik Vlade Zoran Milanović na svečanosti otvorenja naglasio je da mu je čast biti na otvaranju takve investicije, financirane privatnim kapitalom Rajića, i zato jer je to jako konkurentna djelatnost logistike.

"To je čak i naprednije od proizvodnje, što se ne vidi sa ceste, ali to je vrlo konkurentna i stručna djelatnost i u Europi i u svijetu", kazao je Milanović, dodajući da je tu riječ o privatniku koji je uložo svoj novac u Hrvatsku, a mogao je i primjerice u vrijednosne papire. "Tu sam jer su me pozvali i jer to nije 'bilo kaj', nego put kojim Hrvatska treba ići. Takve investicije i takve djelatnosti su most koji spaja Hrvatsku s Europom i svijetom", kazao je Milanović. 

Uz premijera Milanovića na svečanosti je bio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, a sa svih ostalih više od stotinu uzvanika su i obišli centar te sudjelovali u doniranju Osnovne škole Rugvica.

 

Komentari (12)
Pogledajte sve

PS: Bad karma za RALU!

Nije mi jasno tko uopće želi biti u blizini tenkrea od Kize? Samo retardi ili oni s direktnim interesom!

Da ste pogledali slike vidili biste da su dilile jakete ….. ista je Lukina i Milanova ……
Svaka mala gura……..




@ms4
, u Knin i Sinj dolaze polupismeni talibani, koji se izivljavaju na premijeru, a vec vise od dvadeset godina cuclaju drzavnu sisu. Ovdje se pak radi o businessu, koji pomaze da oni nekulturni zvizdaci, koji zive od proracuna, to mogu i dalje ciniti. Ili si mozda cuo da se investitori natjecu, tko ce prije investrirati u Imotski ili Sinj? Gdje caruje rigidna, nacionalisticki nastrojena desnica, nema investicija.

hrvatski narod nikada nije zviždao onome tko to nije zaslužio, mogli ste to primjetiti na primjeru Leke, Josipovića i niza drugih hrvatskih političara, ne možete obraniti Milanovića i njegovo ponašanje, pa da ste mu rođeni Stipe
[/quote]

Joj daj ne blebeci gluposti.

New Report

Close