Lorencin bez pojašnjenja poništio natječaj za direktora HTZ-a

Autor: Marija Crnjak , 12. lipanj 2014. u 16:45
Darko Lorencin Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Navodno niti jedan od kandidata, iako zadovoljavaju formalne uvjete, nije prikladan za navedenu funkciju.

Na telefonskoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice donesena je odluka o raspisivanju novog natječaja za izbor direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, objavljeno je iz HTZ-a, dakle na čelo HTZ-a neće doći ni Ivana Šoljan ni Ivica Vrkić, dvoje kandidata koje je prema izboru povjerenstva Turističkog vijeća ušlo u uži izbor.

"Nakon razmatranja pristiglih kandidatura, postignuta je suglasnost i donesena je odluka da se niti jedan od kandidata ne izabere za novog direktora Glavnog ureda te da se natječaj ponovi", stoji u šturom priopćenju u kojem se ni rječju ne navode razlozi poništenja natječaja. 

Zbog čega je poništen natječaj, odnosno zašto nijedan kandidat nije izabran, nismo saznali ni od ministra Darka Lorencina, ujedno predsjednika Turističkog vijeća, jer nismo dobili odgovor na službeni upit Ministarstvu turizma. Pojašnjenje o razlozima poništenja natječaja važni su, jer se pričalo da je natječaj namješten za Ivanu Šoljan, zbog koje je izmijenjen i pravilnik koji je tražio iskustvo u turizmu.

Upravo zbog takvih spekulacija, kako doznaje Poslovni dnevnik, članovi Turističkog vijeća, u kojem sjede čelnici vodećih turističkih kompanija, inzistirali su na poništenju natječaja koje je uslijedilo. Također, većina članova povjerenstva za izbor, u kojem nije sjedio Lorencin, smatrala je da ni Šoljan ni Vrkić nisu prikladni za navedenu funkciju, iako udovoljavaju formalnim uvjetima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@Dag: Samo informacije radi, Ivica Vrkić je 13 godina radio u turističkom marketingu (Maistra), od toga 8 godina na managerskoj funkciji (direktor marketinga), paralelno je bio član vijeća lokalnih turističkih zajednica i član skupštine TZ Istarske županije. Iznimno stručan i sposoban čovjek. Cijeli radni vijek (donedavno) je u privatnom sektoru.

Zanimljivo je kako ova tema o kadroviranju ne izaziva paznju i komentare, a upravo ovakvo partijsko kadrovirenje nas je dovelo u situaciju u kojoj se kao drzava nalazimo.
Dva ozbiljna kandidata od kojih ni jedan nije turisticki strucnjak sa iskustvom.
Na kraju se nisu mogli odluciti koga izabrati pa ponistili natjecaj, hahahaha

New Report

Close