Linić poslodavcima: Neka objasne zašto su protiv minimalne plaće

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2013. u 14:55
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na negodovanje poslodavaca u vezi minimalne plaće oštro je odgovorio ministar Slavko Linić. ‘Smatramo da je u redu i građanima podignuti minimalnu plaću’, izjavio je.

Na negodovanje poslodavaca u vezi minimalne plaće oštro je odgovorio ministar Slavko Linić.

'Smatramo da je u redu i građanima podignuti minimalnu plaću. Na gospodarstvenicima je da probaju objasniti zašto se bore protiv minimalne plaće koja znači prije svega toliko malo da bi građani pristojno proživljavali, ne živjeli', izjavio je Linić za T-portal.

Podsjetio je kako je Vlada u protekloj godini nastojala urediti cijene u energetici, pa je podignula cijene, potom je i rješavajući potpore gospodarstvu te vodeći bitku za konkurentnost građanima povisila PDV za dva indeksna poena. Linić smatra da nizom mjera Vlada uvijek ide u korist gospodarstvenika olakšavajući im konkurentnost i preživljavanje u teškoj krizi i da se nemaju pravo žaliti kad se građane pokušava zaštititi minimalnom plaćom koja sigurno nije dovoljna za pristojan život obitelji.

HUP je, podsjetimo, danas poslao priopćenje u kojem osvrnuo na izmjene Zakona o minimalnoj plaći: HUP: Povećanje minimalne plaće ugrožava konkurentnost

Komentari (4)
Pogledajte sve

neka on objasni: zašto svu imovinu drži na ženi ? ili njemu ne vjeruje žena ili on poreznoj

Nisu u HUPu protiv minimalca nego protiv povećanja minimalca jer znaju da određene grane to ne podnijele i bili bi prisiljeni zatvoriti.

Ova vlada je skroz protupoduzetnički nastrojena da je to čudo jedno. Stalno dižu poreze i opterećenje poduzećima, da me čudi da uopće još isplaćuju plaće. A neće ni to još dugo.

Vlada kao da je pala s Marsa.


Da li su ove Linićeve svakodnevne tirade protiv poslodavaca također dio ProInvest kampanje ili je to samo Linićev osobni juriš na vjetrenjače?

Taj isti Linic nam je digao poreze u nebo, rezije, dadzbine itd su isto porasle, i na rubu smo krajnje bijede. Ok je veci porez? Haha.

Poslodavci su u pravu. Trebalo bi napraviti analizu, ali neki sektori ne mogu izdrzati vecu placu. Vlada ubrzava ekonomski kolaps, a onda trazi firme da povecaju placu? Otkuda kad SVE pada? Tko je lud, zbunjen ili normalan? To povecanje moze uzrokovati nova otpustanja…

Da li su ove Linićeve svakodnevne tirade protiv poslodavaca također dio ProInvest kampanje ili je to samo Linićev osobni juriš na vjetrenjače?

New Report

Close