Linić će detaljnije o porezu na imovinu progovoriti idući tjedan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. studeni 2012. u 13:18
Slavko Linić (PXL)

‘Porez na prvu nekretninu neće biti značajno skuplji od komunalne naknade. Teško je reći hoće li biti isti, jer je komunalnu naknadu svaki grad i općina do sada samostalno definirala’.

'Porez na prvu nekretninu neće biti značajno skuplji od komunalne naknade. Teško je reći hoće li biti isti, jer je komunalnu naknadu svaki grad i općina do sada samostalno definirala', komentirao je uvođenje novog poreza na imovinu koji kreće u travnju ministar financija Slavko Linić gostujući na konferenciji EUforija, piše Tportal.

Detaljno obrazloženje poreza na imovinu i konkretne brojke ministar Linić najavio je za sljedeći tjedan, danas se je samo poručio kako njegovo uvođenje neće predstavljati udar na građanski sloj. 'Teško je reći hoće li iznos poreza biti isti kao kod komunalne naknade, nekome će sigurno biti viši, ali oporezivanje prve nekretnine ne bi trebalo biti značajno skuplje', kazao je Linić najavljujući visoke stope za nekretnine koje nisu u funkciji.

No njegove riječi slaba su utjeha imajući na umu neslužbene brojke koje su procurile iz Ministarstva financija. Večernji list jučer je izračunao da je komunalna naknada za stan od 80 metara četvornih u Zagrebu iznosila oko 800 kuna, dok će porez na imovinu koristi li se stan kao prva nekretnina iznositi oko 2000 kuna.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close