Laguna Novigrad ulaže 3,5 mil. kuna u obnovu hotela

Autor: Ana Blašković , 25. srpanj 2015. u 09:59
Ministri D. Lorencin i M. Zmajlović

Podizanje energetske učinkovitosti subvencionirat će država s 1,8 milijuna kuna.

Hotelska kompanija Laguna Novigrad uz bespovratne državne poticaje provest će 3,5 milijuna kuna vrijedne projekte energetske učinkovitosti u hotelima Maestral u Novigradu te Feralu na Korčuli.

U zajedničkom obilasku hotela ministara zaštite okoliša te turizma Mihaela Zmajlovića i Darka Lorencina napomenuto je da je to primjer ulaganja u zeleni segment turizma. "Projektima koje sufinanciramo pokazujemo kako zaštita okoliša i turizam idu zajedno", rekao je Zmajlović.  "Zeleni turizam dugoročno osigurava najbolje učinke za okoliš, za sektor, za lokalnu zajednicu i turiste, za investitore i poduzetnike. Riječ je o proizvodu koji direktno pridonosi ključnim ciljevima hrvatskog turizma kroz smanjenje sezonalnosti i povećanje prihoda po gostu", naglasio je njegov kolega Lorencin.

Od ukupne vrijednosti projekata Laguni Novigrad Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će 1,8 milijuna kuna. U hotelu Maestral bit će promijenjena stolarija, postaviti štedljivija LED rasvjeta i ugraditi nova dizalica topline koja će se koristiti za grijanje i hlađenje te pripremu tople vode. U hotelu Feral toplinski će se izolirati krovište i instalirati dizalica topline.

Predsjednica Uprave Lagune Novigrad Zrinka Bokulić rekla je da ti projekti omogućiti hotelu dulju sezonu uz mjerljive uštede, što ostavlja više prostora za ulaganja u kvalitetu i prateće sadržaje. Ta hotelska kompanija će u idućoj godini uložiti gotovo 16 milijuna kuna u razvoj, a u gotovo trećini ulaganja riječ je o povećanju energetske učinkovitosti. Država je u 2015. izdvojila 600 milijuna kuna za poticanje povećanja energetske učinkovitosti za obiteljske kuće i zgrade, javne, komercijalne objekte i turistički sektor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close