Kupci bacili oko na Olimpijski centar i hotel Jastreb, čekaju da cijena padne

Autor: Suzana Varošanec , 27. kolovoz 2015. u 22:00
Turističko naselje Jasenak na Bjelolasici još čeka kupca/K. Štedul Fabec/pixSELL

Za imovinu u Jasenku, gdje je i sportski centar, ulagači još čekaju najpovoljniju priliku. Interesent je navod-no i Todorićeva Karisma.

Najvrednija imovina propale tvrtke Hrvatski olimplijski centar Bjelolasica (HOC) – Turističko naselje Jasenak na Bjelolasici, koje se prodaje u dvije cjeline, te hotel Jasteb u Begovom Razdolju – još čekaju svog kupca.

Za šesti krug prodaje imovine u Jasenku, gdje je i sportski centar, još se čeka zeleno svjetlo razlučnog vjerovnika u pogledu minimalne cijene. Ona je dosad ukupno snižena oko 40 posto, a potencijalni investitori koji su dosad tek neformalno kontaktirali stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina očito još čekaju najpovoljniju priliku. U više navrata u tom kontekstu medijski se eksponirala Todorićeva Karisma Hotels Adriatic, koja navodni interes za Olimpijski centar nije demantirala.

 

40posto

pala je cijena tijekom više krugova prodaje Turističkog naselja u Jasenku

Za hotel Jastreb upravo traju pregovori razlučnog vjerovnika RBA i jednog zainteresiranog kupca. Objekt nije u funkciji, no u relativno dobrome je stanju. Procijenjen je na 10,44 milijuna kuna, a i njegova cijena dosad je padala tijekom četiri kruga prodaje. Stečajni upravitelj kaže kako se nada da bi tijekom ove jeseni i navedena najvrednija imovina tog stečajnog dužnika mogla biti prodana, kao što se to, uostalom, brzo dogodilo s restoranom na jezeru Sabljaci koji je izgorio u požaru te bivšom upravnom zgradom tvrtke u Ogulinu.

Kupac nekretnine na jezeru, krčka tvrtka AIR-Albatros, uplatio je kupovninu, potvrdio je stečajni upravitelj, pa se očekuje da Trgovački sud u Zagrebu donese zaključak o prodaji, nakon čega slijedi gruntovni upis vlasnika. "Zemljište je prodano u trećem krugu, što je rijetkost  u posljednje vrijeme, kad se dražbe ponavljaju i 15-ak puta", kaže T. Đuričin.

Zemljište procijenjeno na 1,33 mil. kn prodano je za nešto više od 1,2 milijuna, iz čega će se djelomično namiriti razlučni vjerovnik CERP (manje od 10%), dok će se dio uplatiti za pokriće stečajnih trokova. Za kupca upravne zgrade još teče rok za uplatu kupovnine, pa privatna ogulinska tvrtka do 4. rujna treba uplatiti oko 460 tisuća kn (procjena je bila na 625.000). 

Komentari (2)
Pogledajte sve

od konobara do vlasnika, tako je partija i na Bledu kupovala

Tko je tajni kupac? Gordan Maras?

New Report

Close