Kujundžić najavio novi financijski udar na građane

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2019. u 14:48
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ponovio je svoju tezu da ne možemo sa 750 eura izdvajanja za zdravstvo po stanovniku biti jednako dobri kao i zemlje u kojima se izdvaja 5000 eura.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon sastanka s predstavnicima veledrogerija da ćemo dugoročno morati više izdvajati za zdravstvo da bi ono bilo održivo.

"Morat ćemo svi izdvajati više, da li će to biti kroz dopunsko, kroz cigarete… onaj koji razmišlja realno toga je svjestan", odgovorio je ministar zdravstva Milan Kujundžić na pitanje o održivosti zdravstvenog sustava.

Ponovio je svoju tezu da ne možemo sa 750 eura izdvajanja za zdravstvo po stanovniku biti jednako dobri kao i zemlje u kojima se izdvaja 5000 eura.

"Dugoročno rješenje je da ako hoćemo pratiti kvalitetu, dostupnost da ćemo morati iznaći nove novce jer sve novo što se uvodi u terapiju košta.

Osvrnuo se i na sastanak s veledrogerijama. 

"Opet smo se dogovorili da u granicama mogućeg, a to znači da će HZZO dodatno uplatiti 500 milijuna kuna, a svi drugi oblici će biti razmatrani kako vrijeme bude išlo, u srijedu imamo sastanak sa županima da vidimo kako se može kontrolirati troškove."

Na pitanje novinara da komentira izjave župana kako nemaju novca kaže da mu je razumljivo da nemaju "jer je Hrvatska siromašna zemlja", ali i dodaje da su županije osnivači bolnica.

Nije odbacio ni mogućnost koja se pojavila kao opcija na sastanku, a to je da država digne kredit i na taj način podmiri dugovanja prema veledrogerijama. 

Komentari (12)
Pogledajte sve


A kako si se ti kroz tako siromašno zdravstvo uspio tako obogatiti?

Ocito ne dovoljno. Sad ce nam podici “rentu“ i pljacke i rasipanja mogu ici dalje.

A što sa ljudima koji izdvajaju za zdravstvo, plaćaju dopunsko i godinama ne odu liječniku niti koriste usluge zdravstva..Zašto se tim ljudima ne refundira novac ili produži osiguranje bez plaćanja ?Kome ide taj novac ?Onaj tko plaća i zakasni sa plaćanjem stavite ovrhu!?Zašto ne napravite u info sustavu poveznicu?Zašto se takvoj osobi naplati usluga pri primitku u Hitnu pomoć,slijedom prometne nezgode a samo je obavljen pregled ..pitanja napretek..napredak nula bodova

Kako može ministar Kujundžić povući paralelu izdvajanja za zdravstvo u najrazvijenijim i najbogatijim dijelovima Europe?. Kada uspoređuje izdvajanje njih i nas neka nas usporedi I po plaćama, standardu i sl. Ovako je pomalo licemjerno praviti ovakvu usporedbu.

Romel, 30.09.2019. u 21:12
Morat ćemo svi izdvajati više

Trebaju svi povećati 2 puta izdvajanje za zdravstvo.
Oni koji su izdvajali 750€ sada trebaju izdvajati 750 * 2 = 1500€ .
Oni koji su izdvajali 0€ trebaju izdvajati 0 * 2 = 0€

New Report

Close