Kreće rekordna varaždinska investicija

Autor: Poslovni dnevnik , 17. kolovoz 2017. u 14:08
Rok za dovršetak radova je kraj 2018.

U makeover kompleksa Opće bolnice bit će uloženo 85 milijuna kuna.

Varaždinska bolnica uskoro će godišnje će na energentima uštedjeti 3,4 milijuna kuna ili oko 8.650.000 Kwh energije.

Omogućit će joj to jučer svečano započet projekt energetske obnove koji je, prema tvrdnjama lokalnih vlasti, najveća investicija u neki javni objekt još od e 1991. godine. Ulaganje "teško" 85 milijuna kuna odobreno je u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava novac za sufinanciranje.

Fond će, rečeno je jučer, osigurati 24 milijuna kuna, a ostatak novca osiguran je budžetom vukovarskog  Prvog plinarskog društva,koje je kao pružatelj energetske obnove odabrano putem postupka javne nabave.

Rok za dovršetak svih radova je 31. prosinca 2018. Zgrade Interne, Neurologije, Kirurgije, Kuhinje, Ljekarne, Logopedije i Praonice – dobit će nove fasade, toplinski izolirane, na objektima će biti postavljena nova stolarija i solarni paneli za pripremu tople vode.  

U zgradama Kirurgije i Interne bit će postavljene nove kotlovnice, ugrađene će biti toplinske dizalice.Projektom je predviđeno i stavljanje termostatskih ventila na radijatorima, mjerenje potrošnje energije će biti automatizirano. 

Komentirajte prvi

New Report

Close