Končar gradi u Istri za 65 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 16. listopad 2017. u 07:51
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Do 2020. marine i hotelski kompleks.

Otklonjene su sve barijere za realizaciju projekta izgradnje turističkog kompleksa na lokaciji Sveta Katarina-Monumenti, koju je Vlada dala u koncesiju tvrtki Danka Končara. Končar je u petak u uredu HGK u Puli predstavio investiciju vrijednu ukupno 65 milijuna eura, a obuhvaća izgradnju marine, suhe marine i hotelskog kompleksa od tri objekta u 98 soba. Realizacija projekta trebala bi biti dovršena do 2020. godine, planira investitor.

Prvi korak je izgradnja marine sa 400 vezova na lokaciji Sveta Katarina, koja bi trebala biti gotova do iduće sezone, a u toj fazi ulaže se oko 19,5 milijuna eura. Usto će se rekonstruirati most, uredit će se recepcija, charter uredi, sanitarni čvorovi, restoran, caffe bar na mjestu sadašnjeg bunkera, parkiralište te muzej u prostoru gdje se nalazi veliko zvono.

Nakon toga ide druga faza projekta, gradnje marine Luka 2 sa 150 vezova u moru te 1000 na kopnu, i ta faza je vrijedna oko 22 milijuna eura. Slijedi izgradnja hotelskog kompleksa na poluotoku Monumenti, a uz hotel Končar tamo planira depandansu s bazenom na krovu, šoping centar, podzemnu garažu i prateće sadržaje, s tim da se još oko 3,5 milijuna kuna planira uložiti u infrastrukturu.

Danko Končar otkriva da je za drugu godinu već rezervirao 200 vezova za čarteraše koji dolaze u njihovu marinu u Trogiru, iako će se u budućoj marini moći sidriti bilo koja vrsta broda.

Komentirajte prvi

New Report

Close