Kolumbijac koji se obogatio na nafti ulaže u Rimčev Concept One

Autor: Bernard Ivezić , 07. ožujak 2014. u 11:11
Strast F. Kanayeta Yépesa su brzi automobili i energetika/D. Puklavec/PIXSELL

Mate Rimac biznis će razvijati s Frankom Kanayetom Yépesom.

Tri i pol godine od predstavljanja javnosti najbrži električni automobil na svijetu, Concept One Mate Rimca, dobio je investitora, doznaje Poslovni dnevnik.

Tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedjelje 25. veljače u Sudskom registru nadopunila je vlasničku strukturu pa je sad uz Rimca suvlasnik tvrtke bivši naftni magnat Frank Kanayet Yépes iz Kolumbije.Na naš upit u Rimac Automobilima su potvrdili izmjene u Sudskom registru. "Ali zasad nemamo komentara", poručuju.Frank Kanayet Yépes jedan je od najbogatijih Kolumbijaca, a strast su mu energetika i brzi automobili. U Kolumbiji je uvoznik Ferrarija i Maseratija. Svoje je bogatstvo pak izgradio u energetici.

Karijeru je počeo u naftnom biznisu u jednoj od globalno najvećih kompanija u branši, Schlumbergeru, radeći po naftnim platformama u Europi, Nigeriji, Peruu, Ekvadoru i Kolumbiji.Danas je izvršni direktor i suvlasnik GPC Holdinga, koji se predstavlja kao industrijski lider u Kolumbiji i okuplja pet energetskih i inih kompanija.Otkako je 2007. prodao naftne bušotine Petrotestinga španjolskoj Arneli, Kanayet Yépes usmjerio je GPC Holding u proizvodnju biogoriva i obnovljive izvore energije. Kanayet Yépes prvi je potpredsjednik Pan American Development Foundationa, regionalno najvećeg nevladinog fonda.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ovaj rimac se reklamira ko da je tesla motors u najmanju ruku.

a i faca mu ja ko da je iz zagore[emo_smijeh]

Kanajeti su i u dalmatinskoj zagori!

New Report

Close