Kako prepoznati inspektora rada? Imaju nove odore

Autor: Marija Brnić , 16. svibanj 2014. u 13:44
Ilustracija; Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Inspektori rada koji od ove godine imaju nove, veće ovlasti, te mogućnost provođenja tajnih nadzora i operacija, dobivaju i novi image.

Inspektori rada koji od ove godine imaju nove, veće ovlasti, te mogućnost provođenja tajnih nadzora i operacija, dobivaju i novi image – Ministarstvo rada i mirovinskog sustava uvodi im službene odore, jakne sa službenim znakom i fluorescentnim natpisom "Inspektorat rada", a ono što je zanimljivo – jakne, zimske i ljetne, neće dobivati pojedinačno. 

Pravilnikom o službenoj odori inspektora rada jakne se smatra skupnom odorom, koju će koristiti više inspektora. O njezi i održavanju  odora brinut će pročelnici ureda, a pravo na zamjenu imat će istekom pete godine korištenja. Inspektori imaju pravo i na cipele, koje u ovom slučaju ostvaruje svaki zasebno, s time da cipele imaju pravo mijenjati svakih tri godine. Inspektori koji oštete jakne ili cipele izvan službe ili svojom nepažnjom sami će snositi trošak nabave novih. Osim štednje, dakle, traži se i više reda među inspektorima rada. 

Posebnim pravilnikom propisani su i detalji sadržaja i načina evidencije elektroničkog očevidnika koje će inspektori rada morati voditi o provedenom nadzoru i mjerama koje su poduzete. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close