‘Izmišljali smo račune kako bi platili obiteljsku proslavu županice’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. veljača 2014. u 14:33
Jasmina Jovev. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Jovev je, kaže, dvije godine lažirala troškove savjeta županije.

Bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, Jasmina Jovev, ustvrdila je u emisiji "Nedjeljom u dva" HRT-a da je, po nalogu županice Merzel, dvije godine sudjelovala u raznim nezakonitostima, od izmišljanja radnih mjesta do izdavanja lažnih računa.

Naglasila je da su joj ostale kolege govorili "da se to tako radi" te da strah blokira puno dobrih ljudi koji rade u toj županiji. Tvrdi i da je odlučila dovoljno dugo ostati kako bi prikupila dokaze i otkrila nezakonitosti.

Jovev, koja je u međuvremenu smijenjena s dužnosti i kaže da će uskoro ostati i bez posla, tvrdi da je radeći sa županicom primijetila račune koji se nisu mogli pravdati nikakvim događajem, protokolom, sastankom ili bilo čim iz djelokruga županije. "Tražila sam odgovore i dobila informacije da je bila riječ o računima koji su napravljeni uglavnom za privatne potrebe županice ili za stranačke potrebe. Ne isključivo, ali većinom. Meni je najteži i najozbiljniji događaj bio kada se od mene tražilo da lažiram određenu dokumentaciju", kazala je Jojev.

Ustvrdila je i da je jednom prilikom dobila privatni račun županičine obitelji i nalog da izmisli događaj koji će pokriti isplatu. U konkretnom slučaju 'izmišljen' je, tvrdi, domjenak za branitelje za Dan branitelja, kojega te godine nije bilo, kazala je Jovev. Opisala je još neke slučajeve kada je dobila naloge za isplatu novca ili krivotvorenje dokumentacije, a ističe da ju posebno boli razbacivanje novca na razne proslave, dok je u Sisku velik broj nezaposlenih i korisnika Caritasove pučke kuhinje.

Ispričala je i da je o svemu prije godinu dana obavijestila "jednog ministra u SDP-ovoj vladi", u namjeri da upozori "kako se i što radi".

"Upozorila sam ga, dugo smo razgovarali, iznijela sam mu puno slučajeva. Rekao je da nije iznenađen, da imaju puno takvih informacija, ali da bez dokaza i svjedoka ne mogu puno. Rekla sam da sam spremna to prijaviti institucijama, a on mi je rekao da postupim po savjesti", kaže Jovev.

Dodala je i da je prije godinu dana sve prijavila Uskoku te da zna kako je cijeli slučaj došao do sisačkog Državnog odvjetništva, ali da se do sada ništa nije dogodilo.

Jovev je rekla da sada očekuje napade od strane prozvanih, ali i brzi ulazak policije u Sisačko-moslavačku županiju. U emisiji je najavljeno da će se slijedećih dana u medijima pojaviti i dokumenti o tome što je Jovev danas javno posvjedočila.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Pa, jest da se Jovov pred kamerama izražavala ko da je naučila napamet
pjesmicu , i vrlo elokventno obrazlagala dokaze, tijek prijave….bla bla..
nije baš nešto sramežljiva…… ali, i ova je oštrokonđa, neda si ništa reći,
opaka je i ruši sve pred sobom….zanimljiva afera….

Iza svega stoji zločinačka organizacija kradeze jer im je krivo što je Lovrička već treći put za redom izabrana za županicu, a Sdp je pobijedio u skoro svim gradovima u županiji i zato ju pod svaku cijenu žele maknuti, ali im to neće uspjeti jer su to sve same izmišljotine i podmetanja.


županica mora odmah odstupiti, ovo su jako ozbiljne optužbe i ne vjerujem da je to gđa jovev iznijela bez dokaza

pa u vjestima na 1.HTV je bilo i pokazano i rečeno kako je, nakon emisije ostavila ostavila i sve dokaze , e ovo je jedan od rijetkih slučajeva da se odma imaju i dokazi i to javno predočeni
-najžalosniji dio je ovo da je sve već prijavljeno BAJIĆU prije godinu dana a nitko ništa, pa normalno da je žena popiz…. i sve iznijela javno pa sada neka zataškavaju, mada će je prozivati i prijetit da se to nesmije javno nego da postoje institucije

zbog nesuglasica s Bagom Milanović večeras gostuje u sportskom dijelu Dnevnik Nove Tv: “”Kako smo nakon samo jedne utakmice odigrane u Bundesligi ispali u treću balkansku, iz koje nam ove sezone prijeti ispadanje.””

New Report

Close